Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Završetkom obnove nastava će biti organizirana u jednoj smjeni

Uskoro završetak radova na cjelovitoj obnovi Srednje škole Glina

S OBZIROM na razinu oštećenja radovi su obuhvaćali niz zahtjevnih građevinskih zahvata
Foto: SMŽ

Srednja škola Glina još je jedna škola u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije čija obnova ide dobrom dinamikom te se uskoro očekuje završetak radova.

Školu, koja je u potresu zadobila teška oštećenja, bilo je potrebno cjelovito obnoviti. Provedbu cjelovite obnove zgrade pokrenula je Sisačko-moslavačka županija, a s obzirom na razinu oštećenja radovi su obuhvaćali niz zahtjevnih građevinskih zahvata.

Završetkom obnove škole nastava će biti organizirana u jednoj smjeni, što će svim učenicima omogućiti bolje i kvalitetnije planiranje izvannastavnih aktivnosti i slobodnoga vremena.

Vrijednost radova iznosi oko 2,5 milijuna eura, sredstva su osigurana iz Fonda solidarnosti EU, a za potrebe škole nabavljena je i nova oprema.

U Sisačko-moslavačkoj županiji napominju kako su do sada završili obnovu 18 školskih objekata, a svaka obnova donosi i niz novih sadržaja te mogućnosti za učenike i nastavno osoblje.

– Jedan od takvih primjera je Gimnazija Sisak u kojoj je uz obnovu uređen do tada neiskorišteni prostor zadnje etaže, ugrađeno je dizalo, nova je oprema u svim kabinetima i učionicama, a nastava je sada organizirana u jednoj smjeni – ističu u županijskoj upravi.

Osim Gimnazije, na području grada Siska završena je obnova i SŠ Viktorovac, a to indirektno također donosi nove sadržaje. Naime, Sisačko-moslavačka županija obnavlja tzv. Tuškanovu kuću u centru Siska u kojoj će biti smješteni hotel, restoran i gradska kavana.

Ondje će učenici SŠ Viktorovac stjecati praksu, usavršavati svoje vještine te unapređivati stečena teorijska znanja.

Zanimljivija je i mjera putem koje se može dobiti gotovo četiri tisuće eura za kupnju stambenog objekta. Tako je tijekom 2023. odobreno 10 potpora za kupnju kuće Programi poticanja Općina Kneževi Vinogradi odobrila 99 potpora od 120.000 eura Dvorac Erdödy, najstariji sačuvani spomenik kulturne baštine u Jastrebarskom, obnavlja se kako bi se sačuvao njegov arhitektonski i ambijentalni značaj Najmanje 80 posto površine bit će dostupno javnosti Stanje lošije nego što se mislilo - novi rok za obnovu dvorca Erdödy OCIJENJENA su 44 uzorka, nijedan nije odbačen Izložba rakija Zagrebačke županije Šampion izložbe je Ivan Martinko s rakijom šljivovicom