Izbornik
Naslovnica Županije
Izložba rakija Zagrebačke županije

Šampion izložbe je Ivan Martinko s rakijom šljivovicom

OCIJENJENA su 44 uzorka, nijedan nije odbačen
Foto: Općina Pušća

Protekle subote u Pušći je održana tradicionalna Izložba rakija Zagrebačke županije. Ocijenjena su 44 uzorka, a šampion izložbe je Ivan Martinko s rakijom šljivovicom.

– Svih dosadašnjih godina bilo je uzoraka koji su bili odbačeni, dok ove godine nismo imali nijedan odbačeni uzorak.

Ocjenjivali smo metodom 20 pozitivnih bodova, a rezultati su bili jako dobri – rekao je predsjednik ocjenjivačke komisije Marin Mihaljević Žulj. U ime Zagrebačke županije događanju je nazočio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Istaknuo je ulaganja Zagrebačke županije u poljoprivredu te pozvao sve da se javljaju na natječaje kako bi oplemenili svoje poslovanje. Ovogodišnje ocjenjivanje na kraju je polučilo 7 priznanja, 11 brončanih, 21 srebrnu i 4 zlatne medalje te šampionsku šljivovicu koja dolazi iz Pologa. 

ŽUPANIJA će nastaviti ulagati u projekte namijenjene mladima Dva razreda prvašića više nego godinu prije u BPŽ Ulaganje u obrazovanje učenika i studenata ulaganje je u budućnost Kako bi se privuklo nove investitore, u 2023. godini je smanjen komunalni doprinos i komunalna naknada za mnoge djelatnosti, a provodi se i porazno rasterećenje Smanjen komunalni doprinos i komunalna naknada za mnoge djelatnosti Oko 240.000 eura potpora poduzetnicima i obrtnicima Održavaju se gradske prometnice, ali i staze za pješake Gradske službe spremno dočekale zimu Niske temperature i snijeg nisu donijeli veće probleme