Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
gradonačelnik zadovoljan

Uspješna godina Grada Bjelovara u kandidiranju na EU fondove

1/10
Foto: Grad Bjelovar
U 2018. godini prijavljeno je više od 127 milijuna ukupne vrijednosti projekata

Grad Bjelovar ove je godine bio još uspješniji u kandidiranju i povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova. Prošla godina smatrala se izuzetno uspješnom u odnosu na ranije godine, a tada je ukupna vrijednost prijavljenih projekata bila oko 44 milijuna kuna, dok je odobreno oko 35 milijuna kuna.

Foto: Grad Bjelovar

U 2018. godini prijavljeno je više od 127 milijuna ukupne vrijednosti projekata. Do sada ih je odobreno u iznosu od gotovo 41 milijun kuna. U procesu evaluacije je još gotovo 66 milijuna ukupne vrijednosti projekata.

Foto: Grad Bjelovar

Kako je istaknuo gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare, ovu godinu smatra iznimno uspješnom na tom polju, a nada se i daljnjem sufinanciranju projekata među kojima mnogi bez pomoći fondova ne bi mogli biti ostvareni. Također, sufinanciranja ne bi bila moguća ni bez odličnog EU tima Grada Bjelovara i Tehnološkoga parka koji vrijedno pripremaju prijave za različite natječaje.

Dobar završetak godine Opća bolnica Bjelovar dobila dva nova aparata, pohvalila se i rođenjem 10 % više djece bolji uvjeti za djecu i roditelje U Gudovcu novi vrtić, a uvodi se i poslijepodnevna smjena