Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
bolji uvjeti za djecu i roditelje

U Gudovcu novi vrtić, a uvodi se i poslijepodnevna smjena

1/2
Foto: Grad Bjelovar
Projekt “vrtići po želji roditelja” vrijedan je 13,5 milijuna kuna i jedan je od najvećih u državi

Kako je bilo i najavljivano, najveća ulaganja Grada Bjelovara usmjerena su prema dječjim vrtićima i školama. Kraj godine bjelovarskim je vrtićima donio mnogo obnovljenih i novih igrališta, a među posljednjima svoj je teren za igru dobio vrtić u Radničkom naselju.

Dobar završetak godine Opća bolnica Bjelovar dobila dva nova aparata, pohvalila se i rođenjem 10 % više djece

Grad Bjelovar izdvojio je oko 210 tisuća kuna za novi sportski teren u Radničkom naselju te je obnovio tamošnje dječje igralište. I igralište i teren s golovima i koševima nalaze se odmah do objekta dječjeg vrtića, a koristit će ih svi mališani tog mjesnog odbora kao i vrtićanci Dječjega vrtića Bjelovar.

Igralište u Radničkom naselju

Radničko naselje posjetio je i gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim zamjenikom Igorom Brajdićem i suradnicima. Istaknuli su važnost ulaganja u djecu i mlade te činjenicu da će novi prostor za igru i rekreaciju puno značiti za taj dio grada.

Također, gradonačelnik je napomenuo da je ovo dio njegova obećanja da će svake godine napraviti dva nova igrališta, a nakon izbora za mjesne odbore s novim predsjednicima će vidjeti kakve su potrebe za igralištima u sljedećoj godini. Osim igrališta i razbibrige, za vrtiće je Grad ishodio i ozbiljne europske projekte.

vrijednost investicija je oko 15.000.000,00 kuna Projekti su spremni! Dječji vrtić i sportsko-rekracijska zona uskoro u Opozenu

Jedan od njih svakako je projekt "Vrtići po želji roditelja."

– Još jedna prekrasna vijest za kraj godine! Naš projekt "Vrtići po želji roditelja" vrijedan 13,5 milijuna kuna, jedan od najvećih u državi, kojim se uvodi poslijepodnevna smjena u sve vrtiće u gradu i zapošljava novih 40-tak ljudi prošao je u završnu fazu dodjele sredstava.

Tim će se projektom obnoviti dio inventara u svakom vrtiću, kao i uložiti u edukaciju zaposlenika te materijalne troškove vrtića. U svakom slučaju, ovaj projekt bit će kruna naših nastojanja da podignemo standard vrtića u gradu Bjelovaru. Nadam se da tek sad svi vide koliko su nam europski projekti važni i kako s njima možemo podignuti grad. Polako se odobravaju naših projekti vrijedni 127 milijuna kuna, koji su prijavljeni u 2018. godini – objasnio je gradonačelnik Hrebak.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Rad na demografiji

Svojevrsnu revoluciju u obliku dvosmjenskog rada u vrtićima podržali su i roditelji, ali i zaposlenici vrtića jer će se otvarati nova radna mjesta za odgajateljice, spremačice, kuharice i slično.

Ova vrsta rada primijenila bi se u svim gradskim vrtićima, ali i privatnim. Također, upravo je ovih dana na adresu Gradske uprave stigao poziv na svečano potpisivanje Ugovora o financiranju za Sektor dječjih vrtića u sklopu projekta „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

– Najbolji božićni poklon ove godine bit će upravo potpisivanje tog ugovora kojim će se u Gudovcu sagraditi novi dječji vrtić vrijedan 7 milijuna kuna. Tim je projektom, uz obnove vrtića te projekt poslijepodnevne smjene, posve jasno koji je naš cilj kada je riječ o demografskoj politici – istaknuo je Hrebak.

U dvije godine obnovljeno šest predškolskih objekata Iz europskih fondova 5,2 milijuna kuna za Kućan Donji