Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
u pušći obilježen nacionalni tjedan dojenja

Uz klupe lako nahraniti bebu i kad si u šetnji

1/6
Foto: Zagrebačka županija
U gradovima su klupe postavljene lani, a u općinama ove godine

Prvi tjedan u listopadu obilježava se kao Nacionalni tjedan dojenja. Podržavajući dojenje, Zagrebačka županija u suradnji s Domom zdravlja financirala je nabavu i postavljanje klupa za dojenje u svim gradovima i 13 općina. U gradovima su klupe postavljene lani, a u općinama ove godine. Središnje županijsko obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja upriličeno je u Pušći.

Radovi vrijedni 16 milijuna kuna OŠ Posavski Bregi dobila novu dvoranu

– Promoviramo dojenje kao najbolji izbor prehrane za novorođeno dijete i dojenče. Majčino mlijeko najbolji je mogući izbor hrane, sva ostala hrana preslika je majčina mlijeka, ali bez imunoloških, nutritivnih, socioloških i psiholoških svojstava – istaknula je pedijatrica Andreja Filija, predsjednica Koordinacijskog tima za dojenje Zagrebačke županije. Rekla je da se doji “na zahtjev”, kada god dijete to poželi, pa klupe za dojenje majkama omogućuju da to učine i kada su u šetnji, izvan obiteljskoga doma. Važnost dojenja istaknula je i zamjenica župana Nadica Žužak.

UNAPREĐENJE PERADARSKE PROIZVODNJE Zagrebačka županija želi podići konkurentnost svojih OPG-ova: Sutra kreću s radionicama

– Poznato je da dojenje ima višestruko pozitivan učinak i na bebe i na mame. Županija je svjesna te činjenice, investira u djecu, a uskoro očekuje i status Županije prijatelja djece – kazala je zamjenica Žužak.