Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Slavlje u Svetoj Nedelji

Uz ples i dobru zabavu proslavili dan grada

Foto: Grad Sveta Nedelja
Sveta Nedelja dobila je status grada 2006. godine pa danas predstavlja najmlađi grad u zagrebačkoj županiji

Proslava Dana grada Svete Nedelje veže se uz blagdan Presvetog Trojstva, pa se zbog toga svake godine održava u drugo vrijeme. Legenda kaže da je Sava jedanput poplavila toliko da je tekla uz samu Svetu Nedelju, a kad se povukla u jezero pod brežuljkom, na tom je mjestu pronađen kip Svetoga Trojstva koji su mještani doživjeli kao Božji glas. Glas im je, legenda dalje ide, rekao da na tome mjestu sagrade crkvu i u nju smjeste nađeni kip.

Počeli radovi u Ulici dr. Franje Tuđmana, koji su se odgađali čak 40 godina ‘Riješit ću sve što su moji prethodnici izbjegavali’

Dobivši status grada 2006. godine, Sveta Nedelja danas predstavlja najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji, ali s obzirom na razvijene gospodarske zone u kojima radi na stotine poduzetnika, također je i vrlo uspješan. Ujedno slovi i kao jedan od najugodnijih gradova za život u Hrvatskoj, u kojem stanovništvo iz godine u godinu samo raste.

Kako bi proslavili dan svog Grada, građani Svete Nedelje svakog su dana od četvrtka sve do nedjelje izlazili na ulice na ples i dobru zabavu. Grad je zbog toga za njih organizirao brojna sportska događanja, zabavne prigodne programe uz nastup kulturno-umjetničkih društava, zabavne večernje programe uz koncerte, program za najmlađe, svima omiljenu roštiljadu kao i brojne druge aktivnosti, a proslavu je u nedjelju okrunilo veliko liturgijsko slavlje.

Kako bi zajedno proslavili njihov dan, u goste su u Svetu Nedelju stigli i gradonačelnik makedonskog grada Gostivara, Arben Taravari, zajedno sa suradnicima, te Vita Huzjan, počasna konzulica Konzulata Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Sveta Nedelja potpisala ugovore Povezat će grad pješačkim i biciklističkim stazama