Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Organizira se već četvrtu godinu

Uz ručak i natjecanje u pripremi kotlovine

Foto: Zagrebačka županija
U goste DVD-u Turopolje došli su vatrogasci iz Brezja iz Slovenije koji su, pak, pokazali kako se oni snalaze u kriznim situacijama

Dan otvorenih vrata nedavno su organizirali u DVD-u Turopolje.

Bila je to prilika za posjetitelje, posebice najmlađe, da na jedan dan postanu dobrovoljni vatrogasci. S prijateljima iz PGD-a Brezje iz Slovenije održali su pokazne vatrogasne vježbe, a posjetitelji su u svakom trenutku mogli postavljati pitanja vezana uz vježbe ili sami isprobati dio vježbi i opreme.

Općina Luka DVD Luka Obnavljaju Vatrogasni dom i raznim akcijama privlače nove naraštaje

- S obzirom na to da je ovo jedina međunarodna vježba u našoj zajednici, koja se održava sada već četvrtu godinu, svi su imali priliku vidjeti kako vatrogasne zadaće odrađuju slovenski, a kako hrvatski vatrogasci, koja je razlika u taktici, opremi i vozilima.

Nakon što smo razmijenili iskustva i zajedno odradili vježbe, za naše najmlađe smo pripremili i poligon znanja i spretnosti, koji su oni naravno uspješno prolazili. Osim toga, prikazan je i rad s impulsnom puškom te gašenje simuliranog požara s aparatima za početno gašenje prahom - poručili su iz DVD-a Turopolje.

Cisterna za požeške vatrogasce Donacija Gradu Požegi Požeškim vatrogascima cisterna od 1,5 milijuna kuna