Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
DVD Luka

Obnavljaju Vatrogasni dom i raznim akcijama privlače nove naraštaje

Općina Luka
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Načelnik Kralj kaže da je općina adekvatno osigurana od požara: manje intervencije pokriva njihov DVD, a veće JVP Zaprešić

– Vatrogastvo je jedna od najvažnijih djelatnosti za sigurnost lokalne zajednice zbog čega se Dobrovoljna vatrogasna društva, pa tako i ovo naše koje djeluje u sklopu Općine Luka još od 1952. godine, ne smiju zanemarivati. To je i razlog zbog kojeg smo u dogradnju Vatrogasnog doma odlučili uložiti sredstva u iznosu od dva milijuna kuna – kazuje načelnik Općine Luka Darko Kralj.

Srednja strukovna škola Velika Gorica Zagrebačka županija Pet škola prijavljeno za energetsku obnovu

Kako pojašnjava, još prije desetak godina započele su pripremne radnje za početak tog projekta, a nakon ishođenja svih potrebnih dozvola započela je i sama gradnja. Zagrebačka županija za sada je osigurala pola milijuna kuna, a otprilike isto toliko je dala i sama Općina. To je bio i razlog zbog kojeg su financijska sredstva unatrag nekoliko godina bila više preusmjeravana na izgradnju doma, a manje na samu opremu i članstvo, ali i to se sada počelo mijenjati.

– U dogovoru s rukovodstvom DVD-a lani smo krenuli s akcijama kojima je cilj privući mlađe naraštaje u vatrogastvo, pa smo tako u proteklih godinu dana uspjeli pridobiti znatan broj članova te smo educirali veći broj mališana od kojih sve kreće i koji su nam najvažniji - govori Kralj. Napominje i kako želi poručiti svojim sumještanima da protupožarnu zaštitu u općini pokriva JVP Zaprešić koji dolazi na veće intervencije, a DVD Luka na manje. Tako je cijela općina adekvatno osigurana od požara.

Kuglačka dvorana u Zaprešiću Od 2. do 6. listopada 30. Svjetski kuglački kup U zaprešićku modernu dvoranu dolazi svjetska kuglačka elita