Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Od 2. do 6. listopada 30. Svjetski kuglački kup

U zaprešićku modernu dvoranu dolazi svjetska kuglačka elita

Kuglačka dvorana u Zaprešiću
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk siguran je da će ova priredba srušiti rekorde najmodernije dvorane

Svjetska kuglačka elita gostovat će u prvom tjednu desetog mjeseca u Zaprešiću u kojem se od 2. do 6. listopada održava trideseti Svjetski kuglački kup koji spada u najpopularnije međunarodne događaje u tom sportu. Najbolje ekipe muških i ženskih kuglačkih kupova, a riječ je o svim osvajačima prvih mjesta svojih država, nastupit će u najmodernijoj kuglačkoj dvorani u Europi koja je svoja vrata otvorila prije nepunih pet mjeseci.

Zaprešić ulaže u djecu i mlade te u njihovo obrazovanje Gradska uprava puno ulaže u poboljšanje uvjeta odgoja i obrazovanja Zaprešić - grad mladih, ali i najobrazovanijih u Zagrebačkoj županiji

Svi su se uključili

– S velikim ponosom možemo reći da očekujemo više od 500 kuglača i da se nadamo da će ovo biti jedna zanimljiva kuglačka priredba koja će kuglanje predstaviti kao jedan zanimljiv i profesionalan sport – poručuje Lovro Benčević, kapetan Kuglačkog kluba Zaprešić. Na organizaciji Svjetskog kupa u zadnje vrijeme rade praktički svi u klubu u kojem već sad imaju puno upita za organizaciju prijateljskih utakmica i treninga za različite ekipe jer svi žele vidjeti “čudo od dvorane”. Sam KK Zaprešić već je odradio više prijateljskih utakmica s onima koji će u dvorani nastupati na kupu, a zadnju su odigrali prošlog tjedna s ekipom iz Maribora.

Centar za mladež Zaprešić Centar za mladež Zahvaljujući njima Zaprešić je postao grad za volontere

– Pripremali smo se kako bi pokazali snagu Zaprešića. Vjerujem da smo kandidati za ulazak u četiri najbolje ekipe, tim više jer smo se ove godine pojačali s dva vrhunska igrača. Naš klub do sada je osvojio prvenstvo Hrvatske, i prošle godine, što je bio uvjet za kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo. Bila je to najteža sezona jer se prvi put u povijesti dogodilo da se nešto mora, a sada smo u puno lakšoj situaciji jer igramo za sportski gušt i očekujemo dobre rezultate – nastavlja kapetan Benčević. Raspored prvenstva je takav da će se od utorka do petka odigravati kvalifikacije za ulazak u polufinale i finale koje se zatim igra u petak i subotu. Zaprešićani ističu kako njihovi igrači posjeduju razne svjetske titule, od juniorskih i kadetskih, a u jednoj kategoriji imaju čak i svjetskog rekordera, što smatraju sasvim dovoljnim referencama za preuzimanje uloge favorita natjecanja. Međutim, s obzirom na to da je riječ i o ženskom i o muškom natjecanju, svakako ne smijemo zaboraviti spomenuti žensku ekipu koja dolazi iz Kuglačkog kluba Mlaka iz Rijeke, a također pretendira na ulazak među četiri najbolje ekipe.

Foto: Grad Zaprešić

Puno ulaganja

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk siguran je kako će priredba srušiti rekorde ove dvorane, a Lovro Benčević otkrio je kakvi su dojmovi o dvorani nakon što su se već malo naviknuli na nju budući da u njoj treniraju posljednjih nekoliko mjeseci.

– Mi smo sigurno subjektivni kad je riječ o našoj kuglani u koju smo svi zaljubljeni. Svi koji su došli kuglati ovdje tvrde da je ovo najbolji objekt takve vrste u Europi. I Grad Zaprešić i kuglački klub su u to dosta uložili i na tom se projektu radi više od dvadeset godina, a sad je na nama je da opravdamo tu investiciju i da pokažemo da ovo može biti centar kuglačkog sporta ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu – zaključio je kapetan KK Zaprešić.

hitna Zagrebačka županija U Zaprešiću i Samoboru po dva liječnika 24 sata dnevno