Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

U Zaprešiću i Samoboru po dva liječnika 24 sata dnevno

hitna
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Za ovakav ustroj hitne u Zaprešiću do kraja godine potreban je iznos od 500.000 kuna. Pola iznosa financira Zagrebačka županija, a preostali iznos Zaprešić i sedam susjednih općina

Kao što su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk najavili na konferenciji za medije 28. kolovoza od danas su u ispostavi hitne medicine u Zaprešiću tijekom 24 sata, tj. i u dnevnoj i noćnoj smjeni dostupna dva liječnika.

Za ovakav ustroj hitne u Zaprešiću do kraja godine potreban je iznos od 500.000 kuna. Pola iznosa financira Zagrebačka županija, a preostali iznos Zaprešić i 7 susjednih općina Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

hitna Složili se sa županom Trebamo novu Mrežu hitne medicine!

Također, radom medicinskih sestara u dnevnoj i noćnoj smjeni osigurano je da su vrata hitne otvorena 24 sata dnevno. Projekt otvorena vrata financiraju s 200.000 kuna Zaprešić i okolne općine.

Iz županije podsjećaju da je temeljem postojeće Mreže hitne medicine resorno Ministarstvo Zaprešiću dodijelilo svega 5 T1 timova što podrazumijeva 5 liječnika.

Isti način rada, dakle, dva liječnika tijekom 24 sata u ispostavi hitne medicine i vrata hitne otvorena 24 sata osiguran je i u Samoboru za što je Zagrebačka županija osigurala također 250.000 kuna.

Župan Kožić uputio je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću prijedlog Izmjena i dopuna Mreže hitne medicine kojima se traži 60 T1 timova, 5 T2 timova, 5 timova za prijavno-dojavnu jedinicu, Ustroj Ispostave Sveta Nedelja s 5 T1 timova, financiranje u potpunosti T1 timova za područje ispostava Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina, uvođenje dodatnih doktora medicine uz T1 timove koji će osigurati funkcionalno povezivanje djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kao i otvorena vrata hitne medicine 24 sata. Isti ovakav prijedlog Kožić je uputio i Županijskoj skupštini Zagrebačke županije.

Prema trenutno važećoj Mreži hitne medicine Zagrebačka županija ima 45 timova T1 (pri čemu dva tima u ispostavama Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina financira sama), 5 timova T2 te 5 timova prijavno-dojavne jedinice  u Velikoj Gorici.

Zagrebačka županija Nova školska godina Trosmjenska nastava konačno odlazi u povijest