Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Dogovor između Županije te općina i gradova

Uz udžbenike besplatni i radni materijali

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Ovo je konkretna financijska pomoć roditeljima naše djece, ističe župan

Budući da od ove godine Vlada RH, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava sredstva za nabavu udžbenika za sve osnovnoškolce, Virovitičko-podravska županija i sve općine i gradovi s njezinog područja financirat će kupnju radnih bilježnica, atlasa i likovnih mapa za sve učenike svih osnovnih škola.

bespovratna sredstva Dvije općine dobile više od milijun kuna za osposobljavanje sommeliera

– Dogovorili smo se da će radne materijale sufinancirati Virovitičko-podravska županija te gradovi i općine na čijem području se nalaze pojedine osnovne škole. Model je takav da će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 50, a ostalih 50 posto pojedini grad ili općina. Ovo je konkretna financijska pomoć roditeljima jer će sredstva koja su prije izdvajali za udžbenike moći iskoristiti za neku drugu namjenu – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović nakon sjednice Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije, na kojoj je dogovoren navedeni model financiranja.

Županija prva u RH po poticajima za poljoprivrednike po glavi stanovnika "Postajemo lider u navodnjavanju, ali i u zapošljavanju u poljoprivredi"

Prema prihvaćenom modelu, za radni materijal svih udžbenika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije, a po postojećoj projekciji, izdvojit će se 1,874.720 kuna, od čega će Virovitičko-podravska županija izdvojiti polovicu, a ostatak općina ili grad na čijem području je škola. Inače, za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola Vladimira Nazora Virovitica, Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica te za učenike od 1. do 5. razreda Katoličke osnovne škole Virovitica, radne materijale kupit će Grad Virovitica.