Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
BESPOVRATNA SREDSTVA

Uzgajivačima svinja na raspolaganju 2 milijuna kuna za postavljanje dvostrukih ograda

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Prijavitelj može ostvariti sufinanciranje do najviše 80% od traženog iznosa, a maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti po jednoj prijavi je najviše 20 tisuća kuna

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održan je sastanak zbog Javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima svinja koje se drže na otvorenom za 2019. godinu koji je objavilo Ministarstvo poljoprivrede. 

stručni skup U Topuskom održano savjetovanje uzgajivača svinja

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 30. studenoga 2019. godine, na raspolaganju je 2 milijuna kuna, sredstva su bespovratna i namjenska, a usmjerena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta propisane biosigurnosti kako bi se učinkovito smanjio rizik od unošenja i širenja afričke svinjske kuge sprječavanjem kontakata domaćih svinja koje se drže na otvorenom s divljim svinjama te ostalim divljim i domaćim životinjama.

Foto: Požeško-slavonska županija

Pravo podnošenja prijave za dodjelu sredstava sufinanciranja imaju pravne i fizičke osobe koje drže svinje na otvorenom, koje imaju jedinstveni identifikacijski broj gospodarstva (JIBG) te koje imaju odobrenje nadležnog veterinarskog inspektora u skladu s Naredbom o mjerama za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge na području Republike Hrvatske.

Posjetitelji su mogli uživati u brojnim specijalitetima od crne svinje, a neke od njih pripremio je i poznati hrvatski kuhar Tomislav Špiček U Drenovcima održan prvi Fajferica Gastro Show ‘Meso crne svinje nije štetno za zdravlje, uzgajaju se na otvorenom, bez GMO-a...’

Prijavitelj može ostvariti sufinanciranje do najviše 80% od traženog iznosa, a maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti po jednoj prijavi je 20 tisuća kuna. Priznaju se svi računi nastali od 1. prosinca 2018. do podnošenja zahtjeva.

Obrasci za prijavu na Javni poziv dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva.