Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Advent

Varaždin ima pravu atrakciju na adventu!

Ledeni tobogan
1/7
Foto: Grad Varaždin
"Ledena čarolija", klizalište s ledenom stazom i ledeni tobogan, smještena je na Starom gradu

Počeo je Advent u Varaždinu, a ovog tjedna počinje i program u povodu Dana grada, koji se slavi na blagdan sv. Nikole 6. prosinca. Na varaždinskom Korzu u subotu na večer organiziran je doček izbornika Željka Krajana, a veliko slavlje bilo je povezano s koncertom Marka Tolje i početkom programa "Advent u Varaždinu" koji je pripremila Turistička zajednica Grada Varaždina.

Husarska zastava Povijesna postrojba Svečana promocija husarske zastave

Sutra u 19 sati otvara se godišnja izložba fotografija članova Foto kluba Varaždin "Obnovljeni vremeplov Varaždina" u Kinu Gaj, a u srijedu u 19 sati i izložba slika Nenada Marasovića u palači Sermage. U srijedu je trebala početi i "Ledena čarolija" na Starom gradu. Klizalište s ledenom stazom i ledeni tobogan za građane će biti otvoreni od četvrtka zbog pretoplog vremena.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Više od 70 događanja

– "Ledena čarolija" najatraktivniji je sadržaj ove zime. Nakon četiri uspješne sezone na Kapucinskom trgu preseljena je na novu lokaciju, u perivoj varaždinskog Starog grada. Obogaćena je i dodatnom atrakcijom, ledenim toboganom dugim trideset metara, što će posjet Varaždinu učiniti još zanimljivijim iskustvom – najavljuju organizatori.

Program je usmjeren prema Starom gradu. "Advent u Varaždinu" sa 70-ak događanja i ponudom bit će koncentriran u samom središtu povijesne gradske jezgre, u prostoru oko Starog grada, koji će s Trgom Miljenka Stančića i Korzom činiti jedinstvenu blagdansku cjelinu, a izlagačka prodaja bit će, kažu, u gradskoj Turističkoj zajednici, na Trgu slobode i prvi put u Gajevoj ulici.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Vezano uz Dan grada, u četvrtak u 9 sati počet će svečanost u povodu završetka radova na energetskoj obnovi vrtića Dravska, u 11 sati je svečana sjednica Gradskog vijeća, u 17 sati otvorenje izložbe Nade Škrlin i Igora Modrića u Galerijskom centru Varaždin, a u 19.30 svečani koncert u HNK-u, gdje će u velikoj koncertnoj dvorani nastupiti Komorni sastav Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske koji vodi pukovnik Miroslav Vukovojac-Dugan. Izvest će djela Ravela, Orffa, Dvořáka, Verdija... Ulaz je slobodan.

Ivan čehok KODE 2018 Sinergija je ključna kad je riječ o obnovljivim izvorima energije

Bogat program u subotu

U petak u podne otvorenje je muzeja akademskog slikara Živka Skuhala u Muzeju oldtimera i stare tehnike u Ulici Otona Župančića 4, a 18 sati blagoslov restauriranog glavnog oltara sv. Ivana Krstitelja u Franjevačkoj crkvi. Program u povodu Dana grada nastavlja se u subotu međunarodnim plivačkim mitingom, nastupom mažoretkinja, koncertom za 80. obljetnicu zbora Varaždinskog obrtničko-glazbenog društva, nastupom Natalie Dizdar na Korzu i koncertom Tamburaškog orkestra HRT-a, CTK-a Varaždin i Đanija Stipaničeva. U nedjelju, 9. prosinca nastupa Varaždinski komorni orkestar, a 26. prosinca u Arenu dolazi Prljavo kazalište.

Advent u Splitu Nakon Zagreba raskošni Advent najavio i Split Splićani pozivaju goste na besplatni bakalar i fritule Dječje igralište Za sigurniju igru Dvije godine za obnovu svih varaždinskih dječjih igrališta