Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Učinili ste ogromne napore da županija bude ugodnija za život, kazao je Plenković

Varaždinska županija postala "Županija – prijatelj djece"

storyeditor/2024-09-07/svecana_sjednica_arboretum_opeka_2024____1_.JPG
Foto: Varaždinska županija BROJNI UZVANICI Uz domaćine – župana Anđelka Stričaka, njegovu zamjenicu Silviju Zagorec, predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića... – na svečanosti su bili i premijer Andrej Plenković, ministri Radovan Fuchs i Damir Habijan te mnogi drugi
Povelju je županu Anđelku Stričaku predala predsjednica Saveza društva "Naša djeca" Hrvatske Sonja Borovčak na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana Varaždinske županije u Arboretumu Opeka u Vinici

Dan Varaždinske županije i blagdan zaštitnice Male Gospe obilježeni su svečanom sjednicom Županijske skupštine održanom u petak u Vinici, u jedinstvenom kompleksu Arboretum Opeka. Svečanosti su uz domaćine, predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića, župana Anđelka Stričaka i njegovu zamjenicu Silviju Zagorec, kao i načelnika Općine Vinica Branimira Štimca te ravnatelja Srednje škole Arboretum Opeka Dragana Brkića, prisustvovali i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Predrag Štromar, ministri Radovan Fuchs i Damir Habijan, vijećnici Županijske skupštine i brojni drugi uzvanici. Varaždinska županija na sjednici je dobila i priznanje "Županija – prijatelj djece".

Promišljene odluke

– Na početku ovog mandata dali smo si zadatak voditi županiju najbolje što znamo, uz poštivanje svih, cijeneći svako postignuće i veseleći se svakom uspjehu. Svi ti rezultati koje kontinuirano bilježimo od početka mandata i koji pružaju sve čvršće razloge za kvalitetan, ugodan i siguran život svih stanovnika ovoga kraja nisu djelo samo nas čelnika koji smo izabrani, nego svih zajedno, od vrijednih poduzetnika, obrtnika, OPG-ovaca, radnika, do branitelja, učenika i svih građana. Promišljenim odlukama pokazali smo da smo županija kontinuiteta i gospodarsko-socijalne stabilnosti, kao i lideri u brojnim područjima – istaknuo je Josip Križanić.

– Sjever Hrvatske je itekako poznat po tome da ste radišni, agilni, angažirani, da nastojite svakim danom unaprijediti sebe osobno, svoje obitelji, svoje općine, gradove, ali i cijelu Hrvatsku. Ta se energija vidi. Dosad ste učinili ogromne napore da Varaždinska županija u svakom segmentu bude bolja i ugodnija za život – rekao je premijer Plenković osvrnuvši se na obnovu dvorca Opeka, čime Vinica postaje još atraktivnija, pravo turističko središte Varaždinske županije, ali i cijeloga sjevera Hrvatske.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Štromar rekao je da mu je drago što se svečana sjednica održava upravo u njegovoj Vinici.

– Kad kao političar dobiješ mandat za svoje ideje i uspiješ ih provesti u djelo, znaš da si napravio izniman posao. Projekt Arboretum Opeka za mene je upravo takav projekt i meni je jedan od najdražih – rekao je Štromar.

Čestitke i pohvale

Nedavno je Županiji uručena odluka o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Arboretum Opeka – zelena destinacija, za revitalizaciju perivoja. Obnova dvorca je pri kraju, prelijep je, a zablistat će kad u njega uskoro uđu učenici i profesori, istaknuo je župan Anđelko Stričak.

– Lijepo je ovih dana biti varaždinski župan, župan najstarije hrvatske županije. Čestitke, pohvale, pokloni stižu sa svih strana – od Hrvatskih voda, koje su očistile sediment Trakošćanskog jezera, preko postavljenog kamena temeljca za dogradnju OŠ u Ivancu, pa do danas stečene titule "Županija – prijatelj djece", kojom se posebno ponosimo – rekao je župan Stričak.

Povelju "Županija – prijatelj djece" županu je u ime Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine – prijatelj djece" predala predsjednica Saveza društva "Naša djeca" Hrvatske Sonja Borovčak.

– Varaždinska županija napravila je velik iskorak što se tiče uvjeta za život djece, od predškolskog odgoja, osnovne i srednje škole do fakulteta. Nadam se da će biti primjer drugima – istaknula je Borovčak.

storyeditor/2024-09-06/Vrtaric_2.jpeg Povijesni uspjeh uzgajivača iz Brodsko-posavske županije na izložbi u Sloveniji Uzgoj lipicanaca je skup, ali zaljubljenici ne odustaju: Slavonac šampion Lipice! storyeditor/2024-09-09/izvor1.jpeg Ispred vrtića uređena je prometnica te izgrađeno novo parkiralište Dogradnjom vrtića "Izvor" osigurali više od stotinu dodatnih mjesta Gradu je dodijeljeno 78.240 eura za nabavu moderne opreme za mjerenje vremena za unutarnji gradski bazen Ugovor s ministarstvom Nova moderna mjerna oprema na gradskom bazenu