Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
postavlja se u roku od pet minuta

Vatrogasci dobili pneumatski šator vrijedan 156 tisuća kuna

Oprema za vatrogasce Dubrovačko-neretvanske županije
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Za opremanje postrojbi na području Grada Dubrovnika, Pelješca, doline Neretve i Lastova osigurano je 150 tisuća kuna

Zamjenik župana Joško Cebalo, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite predao je predsjedniku Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivi Franušiću pneumatski šator vrijedan 156 tisuća kuna koji se u slučaju potrebe može postaviti u roku od pet minuta.

Dubrovnik poplava Dubrovačko-neretvanska županija Veliki odaziv: za javne radove javilo se više od 700 nezaposlenih osoba

Dubrovačko-neretvanska županija je za potrebe sustava civilne zaštite nabavila (osim kombinezona, cipela i kapa za 99 pripadnika Civilne zaštite) i stotinjak sklopivih poljskih kreveta koji su korišteni tijekom požara na Pelješcu i Korčuli 2015. godine vrijednosti oko 100 tisuća kuna, dva kompleta hidrauličkih podupirača za spašavanje iz ruševina u slučaju potresa (jedan je stacioniran na području Dubrovačkog primorja, a drugi na području Grada Dubrovnika) vrijednosti oko 200 tisuća kuna, hidrauličke škare za rezanje kamena vrijedne oko 55 tisuća kuna, 20 kaciga specijaliziranih za spašavanje u ruševinama i rad u ruševinama općenito vrijednosti oko 20 tisuća kuna, te već spomenuti pneumatski šator.

Također, Županija za provedbu programa aktivnosti Vlade u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku izdvaja 500 tisuća kuna godišnje, a za provedbu godišnjeg provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara izdvaja 100 tisuća kuna.

reciklažno dvorište potpisan ugovor Stiže 4,3 milijuna kuna za reciklažno dvorište u Pločama

U sklopu Projekta HOLISTIC iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC nabavljen je sustav za video nadzor koji služi prevenciji i lakšem upravljanju požarima otvorenog prostora i to na tri lokacije – Opuzen, Osojnik i Mljet, a ukupna vrijednost je 825 tisuća kuna. Za opremanje postrojbi na području Grada Dubrovnika, Pelješca, doline Neretve i Lastova osigurano je 150 tisuća kuna. Nabavljene su i dvije bespilotne letjelice opremljene termovizijskim i kamerama vidljivog spektra (ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna), kao i GPS-ovi za 15 vatrogasnih vozila.

Među ostalim investicijama u posljednjih pet godina vrijedi istaknuti i 100 tisuća kuna vrijedne panele za vizualizaciju indeksa opasnosti od požara na području Petke, Kalamote, park šume Hober i na Pelješcu – uvala Vučine, priopćili su iz Županije.

kanalizacija radovi povećanje standarda i sigurnosti Županijskoj upravi za ceste dodatnih 1,9 milijuna kuna