Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Župan Stjepan Kožić potpisao je ugovore u Zaprešiću

Vatrogascima, Crvenom križu, HGSS-u i za potražne pse ukupno 4,6 milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija
Županija trenutačno koordinira europskim projektom vrijednim pola milijuna eura iz područja civilne zaštite pod nazivom COMMAND kojim će biti uspostavljen potpuno funkcionalan zapovjedno-operativni sustav IT upravljanja podacima o katastrofama i izvanrednim situacijama

Zbog epidemije koronavirusa i ne jednog, već dva razorna potresa, protekla je godina nesumnjivo bila itekako izazovna za sve stanovnike središnje Hrvatske, ali pogotovo za pripadnike civilnih službi poput vatrogasaca i djelatnika Crvenog križa. Zagrebačka županija prošli je tjedan zato operativnim snagama civilne zaštite Zagrebačke županije dodijelila 4,6 milijuna kuna.

POTIČU OSTANAK U VPŽ-u Liječnicima stambene subvencije

Uspješno intervenirali

Zagrebački župan Stjepan Kožić potpisao je u Zaprešiću ugovore kojima je Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije dodijeljeno 4,3 milijuna kuna, Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije 70 tisuća, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanici Samobor 100 tisuća kuna, stanici Zagreb 40 tisuća, a za Hrvatsku udrugu za obuku potražnih pasa osigurano je 25 tisuća kuna.

– Iza nas je godina u kojoj je priroda pokazala svu svoju razornu snagu, dok su snage civilne zaštite pokazale nadljudsku snagu i profesionalnost – rekao je župan Kožić zahvalivši svim snagama na uspješnim intervencijama na potresom oštećenim područjima u županiji, a posebice u Zaprešiću, Kravarskom, Pokupskom i Velikoj Gorici, ali i na području susjedne Sisačko-moslavačke županije te Grada Zagreba.

Vukovarsko-srijemska županija pomaže potresom pogođenim područjima U Prnjavor Čuntićki stiglo pet stambenih kontejnera za smještaj obitelji bez doma

Vrijednost ovogodišnjih ugovora za 400 tisuća kuna je veća od lanjskih, dodao je Kožić te podsjetio da Županija trenutačno koordinira europskim projektom vrijednim pola milijuna eura iz područja civilne zaštite pod nazivom COMMAND kojim će biti uspostavljen potpuno funkcionalan zapovjedno-operativni sustav IT upravljanja podacima o katastrofama i izvanrednim situacijama.

Kvaliteta, brzina, stručnost...

Podršku snagama civilne zaštite iskazao je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, rekavši da su nam prošlogodišnji nemili događaji itekako pokazali koliko je važna kvaliteta djelovanja, brzina, stručnost i operativnost.

SUFINANCIRANJEM DO BOLJEG STATUSA OVČARA Sredstva će iskoristiti za nabavu novih grla

– Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju Županije u sustav civilne zaštite ove snage su nam danas na čast i ponos – rekao je Turk. Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček tom je prigodom istaknuo da u Zagrebačkoj županiji djeluje 19 tisuća vatrogasaca, a ukupno je 45 tisuća ljudi uključeno u sustav civilne zaštite te su svi oni spremni odgovoriti na bilo kakvu elementarnu nepogodu. Drinka Sopta, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, naglasila je da će uz spomenutih 70 tisuća kuna za županijske interventne timove, Zagrebačka županija u 2021. godini izdvojiti dodatnih 1,3 milijuna kuna koji će biti utrošeni za njihovo redovito djelovanje, ali i za djelovanje u katastrofama.