Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Energetska obnova u Belišću

Vatrogasni dom ima novu stolariju, podove...

Foto: Grad Belišće
Obnova doma koštala je gotovo 2,7 milijuna kuna

Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće najstarija je udruga na području grada Belišća, a osnovana je davne 1884. godine. Vatrogasni dom u Belišću izgradio je 1982. godine tadašnji Kombinat Belišće kao prostor namijenjen Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Kombinata Belišće i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Belišće te Radio klubu Belišće.

Belišće u finalu R-SOL-E u borbi za najinovativniji projekt EU

U 2015. godini Grad Belišće je kupio zgradu Vatrogasnog doma te nju koriste članovi DVD-a Belišće, Radio amateri te po potrebi članice belišćanskih mažoretkinja, puhačkog orkestra, Crveni križ i drugi.

S ciljem ostvarivanja što kvalitetnijega sustava protupožarne zaštite početkom 2019. godine započela je energetska obnova zgrade i unutarnje uređenje prostora, a proteklih dana radovi su uspješno privedeni kraju.

Energetska obnova obuhvatila je građevinsko-obrtničke, elektrotehničke i strojarske radove te je zamijenjena stolarija i izvedena ovojnica zgrade, postavljeni su nova rasvjeta i podovi.

Ukupna vrijednost projekta sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznosi 2,694.874 kune s PDV-om, od čega bespovratna sredstva iznose 1,348.552 kune.

Radove je izvodila tvrtka Izo Građenje Konzalting d.o.o. Osijek. Osim toga, Grad Belišće nabavio je opremu i namještaj u vrijednosti od 239.563 kune s PDV-om.

Prva tijelovska procesija "Tijelovska je procesija javno očitovanje vjere"