Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Belišće u finalu

R-SOL-E u borbi za najinovativniji projekt EU

Foto: Grad Belišće
Projekt R-SOL-E izabran je među 24 finalista, odnosno pet najboljih u kategoriji “Izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene”. Pobjednici svih pet kategorija bit će objavljeni 9. listopada

U okviru ovogodišnjeg izbora najinovativnijeg projekta EU izabrana su 24 finalista među kojima je projekt R-SOL-E u kojem sudjeluje Grad Belišće i koji je sufinanciran u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.

Projekt "Zelene staze Dunava i Drave" Počela gradnja hostela u Belišću – čuvat će prirodnu baštinu i razvijati turizam

Nagrada „REGIOSTARS“, koju Europska komisija dodjeljuje od 2008., dodjeljuje se projektu koji na najbolji način utjelovljuje usmjerenost k izvrsnosti i inovativni pristup regionalnom razvoju. Ulaskom među finaliste projekt R-SOL-E, koji je Grad Belišće proveo zajedno s partnerima Gradom Novim Sadom i Općinom Gorjani, još je jednom dokazao da lokalna tijela mogu biti predvodnici u očuvanju okoliša.

Tim je povodom direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin u Bruxellesu nazočio svečanom predstavljanju svih finalista natječaja. Projekt R-SOL-E izabran je među 24 finalista, odnosno pet najboljih u kategoriji “Izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene”. Pobjednici svih pet kategorija bit će objavljeni 9. listopada. 

Prva tijelovska procesija "Tijelovska je procesija javno očitovanje vjere"