Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt "Zelene staze Dunava i Drave"

Počela gradnja hostela u Belišću – čuvat će prirodnu baštinu i razvijati turizam

Foto: Grad Belišće
Ovaj je projekt od velike važnosti za Grad Belišće kako u turizmu tako i u kulturnom i sportskom području te promicanju svijesti o vrijednosti i važnosti čuvanja prirodne baštine, posebno bogatstva Drave, kažu u Gradu

Počela je gradnja hostela u Belišću, a adresa mu je kod Kajak-kluba "Belišće". Riječ je o projektu "Zelene staze Dunava i Drave", koji se financira iz poziva "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine", u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Nositelj je projekta Općina Erdut, a partneri na projektu su Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica općine Erdut i Kajak-kanu klub "Aljmaš".

Lipanjska operna noć Glazbena poslastica u čast velikog Sigmunda Romberga

– Projekt očuvanja prirodne baštine i jačanja turističkih kapaciteta počeo je 20. srpnja lani i trajat će do 30. rujna 2020. godine. Njegova je vrijednost ukupno 17,2 milijuna kuna, od čega vrijednost za Grad Belišće iznosi 7,5 milijuna kuna te je sufinanciran u 85-postotnom iznosu sredstvima Europske unije – ističu u Gradu Belišću, koji je posljednjih godina sve poznatiji i po povlačenju novca EU. Svrha je projekta stvoriti okvire za revitalizaciju područja turističkim razvojem koji se temelji na prirodnoj baštini, a što će donijeti socijalne, ekonomske i ekološke dobrobiti lokalnom stanovništvu i zajednici.

– Ovaj je projekt od velike važnosti za Grad Belišće kako u turizmu tako i u kulturnom i sportskom području te promicanju svijesti o vrijednosti i važnosti čuvanja prirodne baštine na području našeg Grada, a posebno bogatstva rijeke Drave i mogućnosti koje nam se otvaraju u razvoju turizma utemeljenog na aktivnostima kao što su bicikliranje, veslanje, promatranje ptica, kampiranje. Održivim korištenjem prirodne baštine i povećanjem privlačnosti područja različitim projektnim aktivnostima omogućit će se rješavanje problema nedostatnosti turističke ponude područja – navode u Gradskoj upravi. Osim gradnje hostela, predviđeno je i uređenje ekološko-edukativne staze, odnosno šetnice od hostela do odmorišta "Drava" u Bistrincima u dužini od 2,3 kilometara, kao i uređenje samog odmorišta te uređenje kajakaškog veslališta (bazena) "Matija Ljubek".

očuvanje tradicije Svečanom povorkom završili 53. Đakovački vezovi