Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Prva tijelovska procesija

"Tijelovska je procesija javno očitovanje vjere"

Foto: Grad Belišće
Procesija je s Presvetim Oltarskim Sakramentom krenula iz župne crkve prema centru

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću prvi je put svetkovinu Tijelova proslavila procesijom koja je prošla kroz središte grada Belišća. Nakon svečanog misnog slavlja u 8 sati procesija je s Presvetim Oltarskim Sakramentom krenula iz župne crkve prema centru Belišća. Prva postaje bila je ispred Gradske uprave na Vijencu dr. Franje Tuđmana, druga u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, treća na Trgu Ante Starčevića i četvrta u župnom dvorištu.

Uz brojne visoke uzvanike, Belišće proslavilo Dan grada Belišće je industrijski grad koji je ponosan na svoje 22 nacionalne manjine

– Tijelovska procesija javno je očitovanje vjere u trajnu prisutnost Krista pod prilikama posvećenog Kruha. No, za vjernike koji primaju Krista u pričesti to znači biti i živa pokaznica u svijetu. Primajući Krista, prihvaćamo da nas On čini svojom slikom u svijetu. U Tijelovskoj procesiji slijedimo Njega koji se u tom Kruhu daje da bismo imali život – poručuju iz župe.

Tijelovo je, dodaju, svetkovina onih koji Krista priznaju Spasiteljem, Otkupiteljem i slave Njegovu prisutnost u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prepoznali su tu poruku i vjernici. U tijelovskoj procesiji, unatoč visokim temperaturama, sudjelovao je velik broj vjernika iz župe Belišće i okolnih filijala.

Belišće 'Belišćanski vremeplov' – spektakularna priča o gradu Put kroz povijest pred potomcima – obitelji koja je Belišće gradila