Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Gospodarska i trgovinska suradnja

Važna točka na novom putu svile

Foto: Međimurska županija
Župan Matija Posavec razgovarao je s potpredsjednikom narodne vlade provincije Shaanxi Zhu Liekeom

U Čakovcu je u organizaciji Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva, Međimurske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec održana konferencija za promociju gospodarske i trgovinske suradnje.

Izložba Put svile Kineski fotografi U Gradskom muzeju Novalja otvorena izložba Put svile

Župan Matija Posavec razgovarao je s potpredsjednikom narodne vlade provincije Shaanxi Zhu Liekeom koji je izrazio zadovoljstvo posjetom i pokazao interes za suradnju kroz uspostavu logističkih i distribucijskih centara.

– Regija Shaanxi ima godišnji gospodarski rast od osam posto, prednjači u proizvodnji električnih automobila i s obzirom na izvrsne odnose naših dviju zemalja, smatrano da je upravo Međimurska županija pogodna destinacija za daljnje unapređenje gospodarskih odnosa naših dviju zemalja – rekao je.

Shaanxi ima 40 milijuna stanovnika i BDP veći od 300 milijardi dolara, a posebno se ističe u razvoju sektora obrazovanja, znanosti i zdravstva.

Zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo Treće izdanje U Korčuli održan festival Marco Polo put svile – put dijaloga, posjetitelji uživali u koncertima

– Naš posjet je prvi korak i uvjeren sam da će upravo Međimurska županija biti važna točka na novom putu svile s obzirom na izvrsne odnose naših dviju zemalja i izvrsna poveznica naše provincije, ali i NR Kine s europskim zemljama – poručio je Lieke.