Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
SURADNJA ŠKOLA I KULTURNIH INSTITUCIJA

Veličanstvena izvedba Carmine Burane iz Varaždina se preselila u Maribor

Izvedba Carmine Burane u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru
1/4
Foto: Varaždinska županija
Domaćin izvedbe bila je Helena Meško, ravnateljica Konservatorija, a uz nju prisutni su bili i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić te ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

O Fortuna, velut luna - prvi su stihovi jedne od pjesama iz kantate njemačkog skladatelja Carla Orffa. Riječ o Carmini Burani, u čijoj su izvedbi u Mariboru uživali predsjednik Državnog zbora Dejan Židan, ministar obrazovanja Jernej Pikalo te zamjenik župana Robert Vugrin, prenijeli su iz Varaždinske županije.

Prelog ZADOVOLJSTVO ZA PUBLIKU Održani Kazališni susreti na sjeveru – Prelog 2019.

Nakon veličanstvene izvedbe iz mozaika vagabundskog pjesništva na obali rijeke Drave u Varaždinu, glazbena suradnja učenika Glazbene škole iz Varaždina u suradnji s kolegama iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor te varaždinskim katedralnim zborom Chorus Angelicus, nastavljena je izvedbom istog djela u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru.

U ovoj vrhunskoj izvedbi uživali su i predsjednik Državnog zbora Slovenije Dejan Židan, ministar obrazovanja dr.sc. Jernej Pikalo, gradonačelnik Grada Maribora Sašo Arsenovič, hrvatski veleposlanik u Ljubljani NJ.E. Boris Grigić, počasni hrvatski konzul u Mariboru prof.dr.sc.Šime Ivanjko, ali i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin te gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

KULTURA U GRADU U INK najavljena nova sezona i predstavljen novi klavir 'Steinway'

Domaćin izvedbe bila je Helena Meško, ravnateljica Konservatorija, a uz nju prisutni su bili i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić te ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

- Naša Glazbena škola je ovime dokazala da je zaista u samome vrhu što se tiče kvalitete, osim što je rasadnik mnogih glazbenih talenata, škola surađuje s mnogim uglednim institucijama na ostvarivanju ovako lijepih projekata – rekao je zamjenik župana Vugrin te čestitao svim izvođačima na izvedbi.