Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
KULTURA U GRADU

U INK najavljena nova sezona i predstavljen novi klavir 'Steinway'

1/2
Od gostovanja kazališnih predstava izdvajamo kazališta Komedija, Gavella, Exit i ZKM iz Zagreba, a tu su i predstave HNK Osijek, Zadar, Varaždin i Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Danas je u INK Pula na tiskovnoj konferenciji najavljena nova kazališna sezona, a javnosti je svečano predstavljen i novi koncertni klavir marke "Steinway" koji je Grad Pulu koštao 1.258.000 kuna plus PDV i kupljen je kao dugotrajna investicija, jer je prošlo 30 godina od zadnje takve investicije, javlja Grad Pula. 

U ATRIJU DVORCA Folkofonija ove subote i u Ludbregu

Sada konačno i INK Pula može organizirati prave koncertne poslastice, pa će tako, kako je najavila ravnateljica Gordana Jeromela-Kaić, prvi na tom klaviru 28. rujna zasvirati Aljoša Jurinić, trenutno jedan od najatraktivnijih glazbenika u Hrvatskoj. Slijedit će nastupi Martine Filjak (26. listopada) i Pavica Gvozdić (travanj 2020).

Što se tiče kazališne sezone ravnateljica INK Pula je najavila dva premijerna naslova "Muževi i žene" Woody Allena i Sliparija Milana Rakovca, te dvije koprodukcije "Toscu" Victorien Sardou i "Orašara" Petra Iljiča Čajkovskog.

Od gostovanja kazališnih predstava izdvajamo kazališta Komedija, Gavella, Exit i ZKM iz Zagreba, a tu su i predstave HNK Osijek, Zadar, Varaždin i Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Pročelnica Odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Kamber je istaknula da je u zadnje dvije godine puno rađeno na obnavljanju kazališne zgrade, tako je između ostalog prije godinu dana napravljena mala scena s novim teleskopskim tribinama, a napomenula je da se u kazalištu najviše radi u vrijeme stanke u kazališnoj sezoni. Pročelnica Kamber je u budućnosti najavila i energetsku obnovu zgrade, koja će se obnoviti iz EU fondova.

PROMICANJE ZDRAVE HRANE Pulska osnovna škola Centar domaćin 7. Dana zdrave prehrane u osnovnim školama

Za novu sezonu su, u Programu za djecu i mlade, najavljene i predstave "Oluja u glavi" u režiji Aleksandra Bančića, koja govori o tinejdžerima i njihovim problemima, a premijeru će imati već 30. rujna. Za prosinac je najavljena i adaptacija predstave "Kraljević i prosjak" dramaturginje Dore Delbianco i u režiji Luke Mihovilovića.