Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Rok do 30. travnja

Veliki interes za županijsku kreditnu liniju za proljetnu sjetvu

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U samo tri tjedna stigla su 142 zahtjeva za kredit

U tri tjedna otkako se provodi županijska kreditna linija za proljetnu sjetvu poljoprivrednici su podnijeli 142 zahtjeva u iznosu od 22 milijuna kuna. Tako se i ove godine pokazalo da su poljoprivredni proizvođači i dalje iznimno zainteresirani za ovaj vid potpore, a od ove godine ta kreditna linija još je povoljnija jer su poslovne banke dodatno smanjile kamatnu stopu.

Bjelovarsko-bilogorska županija Nastavlja se dobra suradnja Županije i Hvidre Branitelji će sve savjete i informacije i dalje dobivati na jednom mjestu

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje subvencionira kamatu s 2,8 posto, a poljoprivrednicima preostaje iznos kamatne stope od 1 posto. Najbolji su to kreditni uvjeti u Hrvatskoj i time se omogućava našim poljoprivrednicima da još povoljnije i lakše obave proljetnu sjetvu, ali i nabave potrebni repromaterijal po povoljnijim cijenama. Poljoprivredni proizvođači tako lakše mogu u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe, ali i povrtlarskih kultura. Najniži iznos kredita koji se može zatražiti je 5000 kuna, dok se najviše može tražiti 1,000.000 kuna.

Rok povrata kredita je jednokratno nakon 10 mjeseci. Inače, Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2020. godini otvoren je do 30. travnja, pa svi zainteresirani i dalje mogu podnijeti zahtjev za kreditnu liniju proljetne sjetve.

Župan svečano otvorio edukacijski centar tvrtke Gastro Akademija i poručio: ‘Samo kvalitetnom ponudom možemo privući turiste i vratiti ih u naš kraj’

Bjelovarsko-bilogorska županija ima 17 potpornih mjera u poljoprivredi, a jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih u provođenju upravo je mjera kreditiranja proljetne sjetve. Najbolji su to kreditni uvjeti u Hrvatskoj što ne iznenađuje s obzirom na to da je riječ o području poznatom po poljoprivredi, a Županija se uvijek trudi pomagati onima koji se njome bave.