Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Nastavlja se dobra suradnja Županije i Hvidre

Branitelji će sve savjete i informacije i dalje dobivati na jednom mjestu

Bjelovarsko-bilogorska županija
1/3
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs još jednom je podsjetio na to da se ne smije zaboraviti nemjerljiv doprinos branitelja u stvaranju slobodne i suverene Hrvatske te rekao da uz pijetet i duboku zahvalnost braniteljima svi moramo dati svoj doprinos da se ta žrtva ne zaboravi

U prostorijama Hvidre u Bjelovaru svi oni sa statusom branitelja moći će dobiti informacije od savjetnice koju je tamo postavila Bjelovarsko-bilogorska županija. Naime, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima održao je radni sastanak s članovima Predsjedništva Hvidre, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Medicinskoj školi Bjelovar dodijeljeno bespovratnih 30 milijuna kuna Škola će imati specijalizirane učionice, nove laboratorije i simulacijski centar

Rješavanje problema

Tema sastanka bila je promjena ustroja Ureda državne uprave putem kojeg su poslovi i djelatnici vezani uz pitanja braniteljske populacije prebačeni u direktnu nadležnost Bjelovarsko-bilogorske županije.

Također, župan Damir Bajs ima savjetnicu za branitelje koja je zaposlena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gospođu Ljerku Ljevaković Baričević koja obavlja poslove vezane uz braniteljsku populaciju za potrebe Županije, ali i stoji na usluzi svim braniteljima neovisno o tome jesu li članovi Hvidre ili neke druge braniteljske udruge.

Župan Damir Bajs obišao radove na Osnovnoj školi “Veliko Trojstvo” Novih pet učionica, dva kabineta, ali i moderan vrtić za najmlađe

Naime, savjetnica Ljevaković Baričević radi na lokaciji izvan sjedišta Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije u prostorijama Hvidre. U skladu s novom županijskom sistematizacijom, a vezanoj uz preuzete poslove Ureda državne uprave, i dogovoru s Hvidrom, ona će i dalje raditi i biti na usluzi braniteljima na istoj lokaciji kao i do sada, u prostorijama Hvidre u Masarykovoj 8 u Bjelovaru.

Na radnom sastanku naglašena je dobra suradnja Bjelovarsko-bilogorske županije i županijske Hvidre i na tome su županu Bajsu zahvalili članovi predsjedništva Željko Dragašević, Mladen Marinković i Alen Skender. Kako su istaknuli, braniteljima je pomoć savjetovanja za ostvarivanje njihovih prava dragocjena i znaju da na jednom mjestu mogu dobiti informacije, ali i pomoć pri rješavanju svojih problema.

potpisan ugovor Županija osigurala 300.000 kn za sufinanciranje karte za vlak

Partnerski odnos

I župan Bajs zahvalio je na dobroj suradnji predstavnicima županijske Hvidre, što se očituje u partnerskom odnosu na brojnim projektima, ali i direktnoj financijskoj potpori Županije, odnosno sufinanciranju projekata braniteljskih udruga.

Damir Bajs još jednom je podsjetio na to da se nikada me smije zaboraviti nemjerljiv doprinos branitelja u stvaranju slobodne i suverene Republike Hrvatske. Uz pijetet i duboku zahvalnost braniteljima, svi moramo dati svoj doprinos da se ta žrtva nikada ne zaboravi, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan.