Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
OBILAZAK GRADILIŠTA

Veteranski centar u Šibeniku gotov do kraja 2021

1/2
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ministar Medved izrazio je zadovoljstvo izvedbom radova i brzinom gradnje šibenskog veteranskog centra, koji bi ujedno mogao biti prvi od četiri veteranska centra koji se, osim u Šibeniku, grade i u Daruvaru, Petrinji i Sinju, izvijestili su iz šibenske uprave.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved obišao je gradilište Veteranskog centra u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, koji se prostire na površini od 5800 četvornih metara. Riječ je o kompleksu smještajnog kapaciteta 142 ležaja koji će godišnje moći primiti 2500 korisnika, a sadrži i bazen te nekoliko sportskih igrališta.

Projekt Poljana nominiran za najprestižniju europsku nagradu O projektu šibenske Poljane pisali portali od Australije i Kine pa sve do Kenije

Uz ministra Medveda, u obilasku radova su bili i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, dr. sc. Tamara Marić, savjetnica ministra i voditeljica projekta uspostave veteranskih centara u RH, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, izvođača radova i stručnog nadzora. Izgradnja veteranskog centra u Šibeniku ispred je ugovorenih rokova te se i dovršetak radova očekuje prije kraja 2021., do kada bi trebali biti dovršeni svi veteranski centri koji se grade u Hrvatskoj. Ministar Medved izrazio je zadovoljstvo izvedbom radova i brzinom gradnje šibenskog veteranskog centra, koji bi ujedno mogao biti prvi od četiri veteranska centra koji se, osim u Šibeniku, grade i u Daruvaru, Petrinji i Sinju, izvijestili su iz šibenske uprave.

– Ponosan sam što će Šibenik biti prvi grad u Hrvatskoj s jednom ustanovom ovog tipa u kojoj će se hrvatskim braniteljima i ratnim vojnim invalidima, njihovim obiteljima i ratnim stradalnicima na jednom mjestu pružati kompletna skrb – od psihosocijalne pomoći i osnovne fizičke rehabilitacije do sportskih, rekreativnih i edukativnih aktivnosti s ciljem prevencije i očuvanja zdravlja – istaknuo je gradonačelnik Burić.

Gradnja i opremanje Veteranskog centra u Šibeniku koštat će oko 69 milijuna kuna. Cijeli kompleks sa svim sadržajima gradi se od srpnja prošle godine kroz projekt kojega, uz 85-postotno sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj, provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020