Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
IZBORIO TREĆI MANDAT

Vetma: Dokazat ću da ste bili u pravu

Foto: Milan Sabic / PIXSELL
Jakov Vetma osvojio je 85% podrške birača

U općini Klis lokalni izbori nisu bili dramatični kao u većini ostalih jedinica lokalne uprave i samouprave diljem Hrvatske. Dosadašnji načelnik Jakov Vetma bio je jedini kandidat za načelnika Općine pa se već u prvom krugu izborio za treći mandat, a i njegova stranka, HDZ, čiju je listu nosio Josip Didović, nije imala problema u osvajanju većine u Općinskom vijeću.

Projekt sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda Otvoren Društveni centar u Klisu vrijedan 1,6 milijuna kn

– Nakon dva mandata osvojiti 85 posto vaše podrške govori o mom radu proteklih osam godina. Ovo je naša općina, naš povijesni grad, naša Zagora i naša budućnost. Dokazat ću u sljedeće četiri godine da ste bili u pravu. Čestitke i Josipu Didoviću, nositelju liste, na izvrsnom rezultatu, kao i svim izabranim vijećnicima. Čeka nas puno posla. Prije svega, hvala vam na svemu u proteklom mandatu. Iako smo imali veliku većinu u vijeću, poštovali smo svakog stanovnika i svako naselje naše općine. Na ovim izborima bio sam jedini kandidat za načelnika. Ali načelnik bez vijeća ne može ništa. A ja želim napraviti još puno dobrih stvari za sve nas. Mi ćemo se odužiti radom koji ne dijeli ljude i donosi razvoj svojoj zajednici – poručio je građanima općine Klis Jakov Vetma.

Ovih dana održana je i konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Klis, u kojemu je apsolutnu većinu osvojio HDZ. Od 13 vijećnika, HDZ je osvojio devet mandata, a oporba im je SDP koji se izborio za dva.

EU projekt gradnje i modernizacije biciklističko-pješačkih staza Bajkaj i lajkaj: Oko 14 milijuna kuna za sigurnost i pješaka i biciklista

Za predsjednika Općinskoga vijeća ponovno je izabran Josip Didović. Za njegove zamjenike izabrani su Ante Baturina (HDZ) i Smiljana Mihovilović (SDP).