Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Projekt sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda

Otvoren Društveni centar u Klisu vrijedan 1,6 milijuna kn

Foto: Klis
U Društvenom centru organizirat će se pjesničke večeri, gostovanja književnika, umjetničke radionice...

U sklopu projekta “Klis u Centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu” otvoren je Društveni centar Klis, čime je obogaćen društveni život na području ove općine.

30 godina od obrane grada i Hrvatske Umjesto mimohoda, branitelji će se spuštati čamcima Koranom

Revitalizacija prostora

– Svrha Centra je revitalizirati prostor u javnom vlasništvu i staviti ga u službu zajednice kako bi se lokalno stanovništvo moglo aktivno uključiti u društveni život – istaknuto je na otvaranju Društvenog centra.

Riječ je o Centru unutar postojećeg Doma kulture Klis koji je, kako je rečeno, u vlasništvu Općine koja je ustupila dio za potrebe Centra u sklopu projekta “Klis u centru - Partnerstvo za aktivnu zajednicu” koji se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

EU projekt gradnje i modernizacije biciklističko-pješačkih staza Bajkaj i lajkaj: Oko 14 milijuna kuna za sigurnost i pješaka i biciklista

Uzvanike i posjetitelje pozdravili su Tanja Tešija, voditeljica projekta iz Udruge “MI” i Jakov Vetma, načelnik Općine Klis i predsjednik DVD-a Klis. Nositelj projekta je DVD Klis, a partneri Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu, Općina Klis i Udruga „MI” Split. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1,596.826 kuna (85% iz Europskog socijalnog fonda, 15% iz državnog proračuna).

Za sve dobne skupine

– Na području Općine Klis imamo povećanje stanovništva kroz prirodni priraštaj te je ovaj Centar važan da našim građanima život učinimo ugodnijim. Centar je adaptiran i opremljen za različite potrebe građana – rekao je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Voditeljica projekta Tanja Tešija navela je kako će se u Društvenom centru u Klisu, između ostalog, organizirati pjesničke večeri, gostovanja književnika, umjetničke radionice, tečajevi engleskog jezika.

Staza se otvara u petak, kada će biti organiziran i Camino vikend Put svetog Jakova dobiva i svoju imotsku rutu – Camino Imota

– U ovom ćemo  Centru organizirati i edukativne programe ‘Mirovina nije mirovanje’ i ‘Volontiranje u zajednici’ – rekla je Tešija.

U Društvenom centru organizirat će se aktivnosti, radionice te različita predavanja za sve dobne skupine. U lipnju će u Društvenom centru organizirati predavanja za poduzetnike o otvaranju OPG-a, informativna predavanja o pravima umirovljenika. Organizirat će se i susret s dječjom književnicom Sanjom Polak i kreativne radionice za školsku djecu. U nizu zanimljivih radionica ističe se radionica “Što radi vatrogasac”, na kojoj će pravi vatrogasci najmlađim Klišanima približiti tajne svog herojskog posla.

Aktivnosti organizirane u Društvenom centru pozitivno će utjecati na oživljavanje društvenog života zajednice u Klisu. U Društvenom centru svatko će imati priliku pronaći neku aktivnost za sebe, od pomoći u učenju i zanimljivih književnih događanja preko rekreativne gimnastike i druženja za umirovljenike, do različitih volonterskih edukacija i akcija u zajednici, poručuju iz Općine Klis.