Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Momento Demento

Video: Šest tisuća posjetitelja uživa na festivalu psihodelične glazbe

Festival psihodelične glazbe Momento Demento
1/14
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Grad Slunj festivalu već petu godinu izdaje dozvolu za rad, a organizator plaća boravišnu pristojbu za svakog gosta. Moram reći kako je riječ o gostima koji su iznimno kulturni, s njima nema problema niti je ikada bilo ikakvih incidenata; od pijančevanja, tučnjave ili nekog nereda, kaže Jure Katić, gradonačelnik Slunja

Festival psihodelične glazbe Momento Demento počeo je mjestu Primišlja kod Slunja ovog vikenda i trajat će do nedjelje 30. srpnja. Na izoliranom šumskog području, uz rijeku Mrežnicu, organizator je i ove godine pripremio bogat program psihodelične glazbe koja se ne gasi 24 sata dnevno svih sedam dana, a u kojem uživaju poklonici te vrste glazbe iz čitave Europe, ali i iz drugih krajeva svijeta. Do sada je za festival prodano 6.000 ulaznica.

Riječ je o gostima koji tijekom ljetnih mjeseci obilaze slične festivale po Hrvatskoj i Europi. Ovaj u Primišlju, kažu nam neki koji dolaze više godina, zanimljiv im je jer je odlično organiziran; efekti su odlični, ima više pozornica, a glavna je iznimno atraktivna. Sviđa im se i koncept jer u prostoru koji je predviđen za njihovu zabavu mogu boraviti čitavo vrijeme, u blizini je rijeka, grad gdje mogu nabaviti što im treba, pa ne festival dolaze i obitelji s djecom.

Lani je na festivalu u Primišlju bilo oko četiri tisuće posjetitelja iz čitavog svijeta, a za njih je neprestano glazbu puštalo 100-tinjak DJ-a.

- Ove je godine na festivalu i više od 4.000 gostiju. Grad Slunj festivalu već petu godinu izdaje dozvolu za rad, a organizator plaća boravišnu pristojbu za svakog gosta. Moram reći kako je riječ o gostima koji su iznimno kulturni, s njima nema problema niti je ikada bilo ikakvih incidenata; od pijančevanja, tučnjave ili nekog nereda. Doista nikada. Gosti dolaze u nabavku u Slunj, Josipdol ili Ogulin; dođu, obave što imaju i vrate se u kamp koji je udaljen od naselja, tako da glazba ne smeta nikome od stanovnika niti jednog mjesta u blizini. Sve je odlično organizirano, a na festivalu je angažirano i dosta naših ljudi; od zaštitara, policije do prodavača – kazao nam je Jure Katić, gradonačelnik Slunja.