Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Festival sira i vina

Vinski mjesec slavi ljepote i užitke koji privlače turiste u Osječko-baranjsku županiju

Vinski mjesec
1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Bogat i raznovrstan program održava se diljem županije, a manifestacija je najavljena na krovu Učeničkog doma

Festival sira i vina u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu i Večer vina i umjetnosti u Perivoju kralja Tomislava u Osijeku, na kojoj se okupilo više od 5000 gostiju, označili su početak Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, jedinstvene turističke manifestacije koju organizira Turistička zajednica OBŽ-a s partnerima. Bogat i raznovrstan program održava se na niz privlačnih lokacija diljem županije, a o njihovoj atraktivnosti svjedoči i podatak da je manifestacija najavljena na krovu/terasi Učeničkog doma Ugostiteljsko-turističke škole u centru Osijeka, s pogledom na Dravu i grad.

– Vinski mjesec OBŽ-a možemo svrstati u skupinu "naj". Naime, svim gostima želim dobrodošlicu u vinski raj u komu su najveći vinogradi, najbolji proizvođači, najveća bačva, najveći vinski podrum i najbolje vino u ovom dijelu Europe. Manifestacije privlače mnoge ljude na područje Osječko-baranjske županije te su značajne u turističkom smislu, a osobito ih privlače njihovi sadržaji i gostoljubivost domaćina. Gosti naših destinacija sve češće dolaze na više od jednog dana upravo zbog sadržaja koji su vrlo bogati u našim vinogorjima, pa sam siguran da će i sada zadovoljiti sve što ljubitelji vina, prirode i svega lijepoga očekuju. I zato će se opet rado vratiti na naše manifestacije – kaže obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, sport i kulturu OBŽ-a Tatjana Turalija ističe kako Osječko-baranjska županija obiluje jedinstvenim turističkim atrakcijama, od četiri vinogorja čiji su produkt izvrsna vina proizvedena u podrumima koji odišu tradicijom, mirisom visokokvalitetnih vina, u čije je okuse utkana ljubav, trud i gostoprimstvo vinara.

– I to je ono što naši posjetitelji osjete i zašto se vraćaju, a na nama je da i dalje organiziramo takve hvale vrijedne i sjajne manifestacije koje generiraju sve veći broj i turista i lokalnog stanovništva – poručuje Turalija.

Kako ističe direktorica Turističke zajednice OBŽ-a Ivana Jurić, Vinski mjesec obuhvaća ukupno 11 događanja koja se održavaju u Valpovu, Osijeku, Dražu, Kamencu, Zmajevcu, Aljmašu, Mandićevcu i Trnavi. Zadnja manifestacija bit će druga Večer vina i umjetnosti u Osijeku 5. srpnja. Sve informacije mogu se naći na web-stranici Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. 

Sajam mogućnosti osječko-baranjska županija Sajam koji pomaže učenicima i studentima u daljnjem obrazovanju i zapošljavanju storyeditor/2024-05-10/sestrinstvo16.jpg Deficitarno zanimanje u Hrvatskoj i u županiji Odjeljenje medicinskih sestara i tehničara opet u našičkoj školi storyeditor/2024-05-09/mandicevac04.jpg Projekt ADAPTVitis vrijedan 2,1 milijun eura Znanstveni odgovor na utjecaj klimatskih promjena na vinogradarstvo