Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dan Općine

Vir rekorder po turističkim brojkama u Zadarskoj županiji

turisti
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te prigodnim zabavnim programom obilježen je Dan Općine Vir

Načelnik Vira Kristijan Kapović na svečanoj sjednici je govorio o velikim investicijama u infrastrukturu tijekom prošle godine, prvenstveno u javnu rasvjetu, te nastavak izgradnje mreže vodovoda i odvodnje.

- Iza nas su velike investicije, a pred nama su dva ključna projekta – dovršetak odvodnje što kandidiramo na europske fondove u suradnji s Gradom Ninom i općinama Privlaka i Vrsi, kao i rješavanje obalnog pojasa. Veseli nas činjenica da je Vir rekorder po turističkim brojkama u Zadarskoj županiji jer već sada imamo više od milijun i pol noćenja, a stižu nam gosti iz više od 80 zemalja svijeta – rekao je Kapović.

Župan Božidar Longin poručio je da Zadarska županija prati aktivnosti Općine Vir te je vidljivo da se ona ubrzano razvija. Brojni razvojni projekti pozitivno su utjecali na gospodarski razvitak otoka, a time i na bolje uvjete života i povećanje broja stanovništva, priopćili su iz Županije.

- Zadarska će županija znati prepoznati prave i vrijedne općinske projekte kojima bi se uvjeti života na Viru trebali podići na znatno višu razinu. Uvijek rado napominjem da je u realizaciji svih tih projekata najvažnija dobra suradnja na svim razinama vlasti i međusobno uvažavanje - poručio je Longin.