Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
dobro djelo

Virani osigurali ljetovanje za obitelj Hančić iz Čakovca

Foto: Općina Vir
Obitelj Hančić iz Čakovca ostala je prije 15 godina bez oca, pa je potpunu brigu o djeci preuzela majka

– Tradicionalna nogometna utakmica veterana virskog Mornara podijeljenih na bodule i vlaje ove je godine imala humanitarni karakter, pa je na pomoćnom igralištu privlačkog Sabunjara uoči utakmice održana mala ceremonija. Predsjednik Mornara Živko Vučetić i voditelj momčadi Ive Budija Šare uručili su službenu bundesligašku nogometnu loptu i klupske zastavice Mornara braći Marku i Nikoli Hančiću iz Čakovca, momcima s posebnim potrebama o kojima se posvećeno brine njihova majka Vesna – izvijestili su s Vira.

Pjesma i ples za buduće prvašiće i njihove roditelje Oproštaj od vrtićkih prijatelja i teta iz vrtića

– Zahvaljujemo na poklonima, odnosno svima koji su nam velikodušno pomogli. Kada sam čula kako su nam organizirali besplatno ljetovanje na Viru, bilo mi je kao da sam dobila na lotu – kazala je za Virski list gospođa Vesna.

Obitelj Hančić iz Čakovca ostala je prije 15 godina bez oca, pa je potpunu brigu o djeci preuzela majka. Svoju su dirljivu i tegobnu te majčinom ljubavlju ispunjenu priču nedavno podijelili s javnošću u emisiji Provjereno, nakon čega je predsjednik Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir Goran Vicković organizirao akciju kojom im je na otoku osigurano sedmodnevno ljetovanje, naveli su s Vira.

– Kada je gospodin Goran nazvao i ponudio nam ljetovanje na Viru, zaplakala sam od sreće. Marko i Nikola također su bili toliko uzbuđeni, pa noć uoči puta nisu mogli zaspati. Nikad nam nitko nije učinio nešto tako lijepo – opisala je gospođa Vesna raspoloženje u obitelji uoči dolaska na svoje prvo virsko ljetovanje.

– Na Viru nam je prekrasno. Kupamo se i uživamo u moru i ljetnim radostima zahvaljujući pomoći svih dobrih ljudi koje smo upoznali tijekom boravka na otoku – dodala je.

Jedan od njih je, kako navode s Vira, uvijek angažirani predsjednik virske udruge darivatelja krvi. 

Novi direktor TZ-a Vir Srđan Liverić Cilj nam je tri milijuna noćenja do 2025., iskorjenjivanje rada na crno te ilegalnih iznajmljivača