Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U nastavku drugoligaške sezone trebaju se odigrati još tri utakmice

Virani se nakon dvije sezone igranja u Zadru vraćaju na svoje boćalište

Foto: Općina Vir
Drugoligaška bi sezona, ako ne bude novih neugodnih pandemijskih iznenađenja, tako najvjerojatnije počela 13. lipnja

Prve neslužbene, a potom i službene treninge virski su boćari počeli održavati nakon što je Boćarski savez Hrvatske uputio preporuke za uvjete i način održavanja treninga, a to je bio prvi korak Bluzera prema očekivanom nastavku sezone u Drugoj Hrvatskoj boćarskoj ligi.

Djelatnici čistog otoka Ne treba nam teretana, dovoljno je čistiti plaže

Tako su na virskom otvorenom boćalištu uz Muja valjali i izbijali Darko Bašić, Igor Vučetić, Željan Soldo i Silvio Bašić, tek toliko da četiri virska boćara nakon duljeg vremena i kišom osvježenog terena uhvate ruku i osjete teren. Isto su u svojim mjestima odradili boćarski Bluzeri Božo Deša, Marjan Bukvić, Luka Buterin i Ante Nemarić, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

– Saznajemo kako ćemo prvenstvo nastaviti na svetoga Antu, no to je zasad samo neslužbena informacija. Vidjet ćemo što će odlučiti boćarski Savez i klubovi – kaže prvi čovjek virskog boćanja Darko Bašić za Virski list, iz kojeg ističu:

- Drugoligaška bi sezona, ako ne bude novih neugodnih pandemijskih iznenađenja, tako najvjerojatnije počela 13. lipnja s odigravanjem preostalih triju kola u kojima ćemo dobiti novog drugoligaškog prvaka, putnike u niži rang te umjesto jednoga – možda čak četiri nova prvoligaša. Čeka se sastanak vodstva HBS-a s predstavnicima svih županijskih boćarskih saveza kako bi se donijela odluka o nastavku natjecanja na svim razinama. Također se očekuje kako će se dogovoriti novi prvoligaški ustroj s dvije skupine – sjevernom i južnom.

Potvrdi li se na tom sastanku predloženi prvoligaški ustroj s ukupno 16 momčadi u dvije skupine, četiri bi sadašnja drugoligaša u idućoj sezoni trebali postati novi prvoligaši, a BK Vir bi se teoretski mogao naći u toj elitnoj skupini.

djelo ive vučetića blažovog U Ulici Put Nacelja pronađena najstarija boća

– Jako ćemo teško ostvariti taj potrebni plasman, no zasad je ionako prerano raditi kalkulacije. Istina je da smo matematički u kombinaciji za četvrto mjesto, ali je ipak najvažnije da napokon počnemo s natjecanjem. Utakmicom protiv vodećega Hajduka iz Rašice vraćamo se doma nakon dvije sezone – kaže Bašić za Virski list o povratku na boćalište uz Muja, nakon što su se posljednje dvije sezone sve ligaške utakmice igrale u dvoranskom boćalištu Crvene kuće u Zadru.

Puno je zasad otvorenih pitanja uoči sastanka HBS-a s ligašima i predstavnicima županijskih saveza, no ako se klubovi i predstavnici saveza slože – boće će se u lipnju ponovno valjati.