Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Jednokratna pomoć

Viranima će općina Vir isplatiti gotovo 400 tisuća kuna

Foto: Općina Vir
Najveća dosadašnja isplata jednokratnih materijalnih potpora bila je krajem svibnja 2018. godine kada je 785 stanovnika otoka dobilo ukupno 392.500 kuna, izvijestio nas je Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću

– Nikad veći broj Virana nije se okupio u općinskoj vijećnici na podjeli rješenja za isplatu jednokratne materijalne potpore umirovljenicima, korisnicima Centra za socijalnu skrb, nezaposlenima i osobama starijima od 65 godina. Prijavilo se rekordnih 885 stanovnika otoka, od kojih je 859 predalo zahtjev u roku, dok je kroz postupak obrade prijava odobreno 795 zahtjeva stanovnika kojima će Općina Vir isplatiti 500 kuna pojedinačne potpore, odnosno 397.500 kuna ukupno – izvijestili su iz virske lokalne uprave.

– Zahvaljujem vam na velikom odazivu uz ispriku što ste na ova rješenja morali čekati nešto dulje nego inače. Prijavio se zaista velik broj građana – kazao je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, koji je, kako navode s Vira, po običaju u ime Općine došao pozdraviti Viranke i Virane.

– Potpora od 500 kuna možda nije velika, ali ona raste kako se povećavaju prihodi Općine Vir. Krenuli smo s 300 kuna potpore, potom je bilo 400, a sada dva puta godišnje možete računati na 500 kuna – dodao je zamjenik Vučetić najavivši kako će vrlo skoro krenuti podnošenje zahtjeva za još jednu jednokratnu materijalnu potporu. Vučetić je, kako se navodi, također istaknuo kako su umirovljenici zbog malih mirovina socijalno ugrožena kategorija stanovništva pa im Općina Vir makar u simboličnom iznosu želi zahvaliti na njihovu radu i stvaranju vrijednosti građanskog društva.

– Ostvarili ste pravo na mirovine radeći 30 ili 40 godina. Drugo, vi ste oni koji uredno podmiruju sve komunalne obaveze prema Općini Vir, pa vam dio tog vašeg novca želimo vratiti u vrijeme blagdana – istaknuo je Vučetić.

Najveća dosadašnja isplata jednokratnih materijalnih potpora bila je krajem svibnja 2018. godine kada je 785 stanovnika otoka dobilo ukupno 392.500 kuna, izvijestio nas je Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću.