Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Stiže više od 600 izlagača iz 29 zemalja

Viroexpo u novoj hali i s najvećom izlagačkom površinom

Viroexpo
Foto: Kristijan Toplak
Zahvaljujući poslovnim razgovorima na sajmu, svake godine bilježimo nove izvoznike, ističe župan Andrović

Više od 600 izlagača iz 29 zemalja prijavilo se za 24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019, koji se održava petka do nedjelje u Virovitici.

Učionica je uređena u Mjesnom domu, a u njoj je troje đaka Investicija u Područnu školu od 212.000 kuna Uređena učionica u Detkovcu

– Vrlo je važno što je Viroexpo prvi put dobio trajni dom, halu od 6200 četvornih metara. Od toga 5200 kvadrata je zatvoreni i omeđeni prostor, a 1000 ih je natkriveno. Tu je i vanjski prostor za poljoprivrednu mehanizaciju, veći nego ikad prije. Dakle, govorimo o najvećem sajmu dosad po površini izlaganja – govori Bojan Mijok, direktor Viroexpoa.

Ulaznica je 10 kuna, a posjetitelje čeka i 550 parkirnih mjesta.

Sva tri dana sajma održavat će se i stručna predavanja o gorućim temama u poljoprivredi. Predavači su stručnjaci s ekonomskih fakulteta iz Zagreba i Osijeka. Partneri su sajma Republika Slovenija, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Zagreb.

Slatina ovime postaje centar za fizikalnu terapiju naše županije, ali i Slavonije Obnovljen Odjel fizikalne i rehabilitacijske medicine u Slatini Nema više čekanja na red za toplice i do godinu dana

– Za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju Viroexpo je središnji gospodarski događaj. On otvara vrata malim poduzetnicima i gospodarstvenicima. Zahvaljujući poslovnim razgovorima, svake godine bilježimo nove izvoznike, a upravo je po suficitu izvoza nad uvozom poznata ova županija. Ove godine Viroexpo ima povijesno značenje, jer ćemo prvi put, zahvaljujući ulaganju Ministarstva poljoprivrede i VPŽ-a, a kroz Razvojni sporazum Slavonija, Baranja i Srijem, sajam održati u svom prostoru. Pokazatelji su rekordni i od 29 zemalja prvi put će nam se predstaviti Španjolska. Očekujemo i veliku posjećenost, jer na naš se sajam i izlagači i posjetitelji uvijek vraćaju – ponosan je župan Igor Andrović.

Besplatan ručak za posjetitelje spravljat će lovačke udruge, u petak je na jelovniku pečeni vol, u subotu paprikaš, a u nedjelju riblji specijaliteti - šaran na rašljama, pečena riba i fiš. Sajamski vlakić vozit će goste iz središta grada svaki puni sat, od 9 do 19 sati.

Već popunjen izložbeni prostor za Viroexpo Tri tjedna do sajma Već popunjen izložbeni prostor za Viroexpo