Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Pripreme za jedan od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj

Viroexpo u novoj hali od 14 milijuna kuna, a polovica 
prostora već je popunjena

Viroexpo
Foto: Kristijan Toplak
Župan Igor Andrović ističe kako će nova hala za Viroexpo biti prvi projekt realiziran kroz razvojni sporazum Slavonija, Baranja i Srijem i na tome zahvaljuje Vladi RH i premijeru Plenkoviću te ministrima G. Žalac i T. Tolušiću

Pripreme za Viroexpo u punome su jeku - gradnja nove hale, vrijedne 16,5 milijuna kuna, pri samome je kraju, a sajamski prostor u njoj već je, dva mjeseca prije same manifestacije, do polovice popunjen. Izlagači iz ukupno 29 zemalja okupit će se na 24. međunarodnom sajmu gospodarstva, poljoprivrede i obrtništva Viroexpo 2019. od 15. do 17. ožujka. Jedan je to, ističe se, od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj.

Bicikli Sve o cikloturizmu Panonske biciklističke staze i na internetu

Prvi put Bugarska

– Popunjeno je do sada više od 50 posto izlagačkog prostora. Rekordnih 723 izlagača bilo je lani na Viroexpou, očekujemo ih ove godine još više jer se prijavila još jedna zemlja. Prvi put će se, naime, na našem sajmu predstaviti Bugarska – započinje Bojan Mijok, direktor Viroexpoa, sajma koji u tri dana obiđe 25.000 do 30.000 posjetitelja.

Zemlja partner im je ovoga puta Slovenija, a županija partner je Splitsko-dalmatinska.

"Sajam s dušom", kako ga zovu, održat će se na novoj lokaciji - nasuprot Visoke škole u Virovitici, u novoj hali koja se gradi novcem Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije. Multifunkcionalna hala bit će, inače, prvi projekt realiziran kroz Vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Viroexpo će tako konačno dobiti stalnu adresu.

– Značit će to puno za razvoj sajma, jer ćemo se moći posvetiti samom sadržaju, podignuti mu kvalitetu, usmjeriti se na izlagače, a ne razmišljati gdje će biti sajam. Povećat ćemo kvalitetu izlagačkog prostora – prikazuje Mijok.

Iako je zima, Virovitičko-podravska županija je veliko gradilište Andrović: Već do polovice mandata ispunili smo sva predizborna obećanja

Zahvala Vladi RH

Hala će se protezati na 5200 metara četvornih zatvorenog prostora bruto i 1000 "kvadrata" natkrivenog prostora.

– Znatno ćemo povećati vanjski izložbeni prostor ove godine, a on će se prostirati na dva hektara. U pokaznom dijelu održavat će se prezentacija poljoprivredne mehanizacije i rada na zemlji – navodi.

Pripreme za Viroexpo 2019 pažljivo prate i u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Multifunkcionalna hala bit će prvi projekt realiziran kroz razvojni sporazum Slavonija, Baranja i Srijem i na tome zahvaljujem prije svega Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću te ministrima Gabrijeli Žalac i Tomislavu Tolušiću – zadovoljan je župan Igor Andrović.

Viroexpo Stižu prijave za sajam koji se održava od 15. do 17. ožujka Pokrovitelji Viroexpoa Vlada RH i predsjednica države Ružica grad Orahovica Ružica grad priča legendu staru sedam stoljeća