Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Iako je zima, Virovitičko-podravska županija je veliko gradilište

Andrović: Već do polovice mandata ispunili smo sva predizborna obećanja

1/22
Dvorac Janković u Suhopolju bit će prvi otvoreni hotel u Slavoniji u 2019. s 5D kinom, jedinim takvim od Zagreba do Osijeka. U Kapeli Dvoru, kraj hotela Kurija Janković, gradi se sportsko rekreacijski kompleks

Iako je zima, u Virovitičko-podravskoj županiji gradilišta “ne spavaju”. Od Pitomače do Orahovice neprekinut je niz gradilišta, a projekti su to županije, gradova i općina, kao i privatnih investitora.

U skoroj budućnosti gradit će se Kuća čaja u Špišić Bukovici, Centri za posjetitelje na Križnici i Dravska priča, Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, Tehnološko-inovacijski centar u Virovitici, Centar za kulturu zdravlja u Cabuni, EPIcentar Sequoia u Slatini.

Ružica grad Orahovica Ružica grad priča legendu staru sedam stoljeća

Treba istaknuti i uređenje parka u Suhopolju i Turističko-rekreativnog centra "Jezero – Hercegovac – Ružica Grad" Orahovica, energetsku obnovu škola u Pitomači, Gornjem Bazju i Suhopolju, kao i sportske dvorane Tehničke škole, paviljona Doma zdravlja u Slatini, zgrade Opće medicine u Virovitici, zatim zgrade Doma zdravlja u Bušetini. Riječ je o projektima ukupne vrijednosti nekoliko stotina milijuna kuna.

Foto: Kristijan Toplak

Od navodnjavanja do tvornice

– I prije polovice mandata ispunili smo sva obećanja iz kampanje jer svi su projekti o kojima smo u kampanji pričali trenutačno u fazi realizacije. Ono što smo prošle godine započeli, ove ćemo završavati, a ono što ove godine započinjemo, uglavnom ćemo otvarati 2020. Iza nas je 365 dana koje možemo sažeti u tri riječi – projekti, projekti i projekti.

Nikad u Virovitičko-podravskoj županiji nije bilo toliko građevinskih dizalica. Gradi se doista na svakom koraku i zato je naša županija treća u Hrvatskoj po povećanju broja zaposlenih – zadovoljan je župan Igor Andrović.

Dolaskom nove opreme u virovitičkoj bolnici odrađivat će se ukupno 450 zahvata U Opću bolnicu Virovitica stigla oprema vrijedna više od 20 milijuna kuna Bolnica od sada nudi čak 75 novih operativnih postupaka

U Pitomači niče novi Poduzetnički inkubator, tvornica čaja Spider grupe, uređuje se rodna kuća Petra Preradovića. Gradi su Sustav navodnjavanja Đolta i Novi Gradac-Detkovac. Virovitica je najveće gradilište u županiji.

Obnavlja se Dvorac Pejačević, gradi se nova dnevna bolnica, već je postavljena medicinska oprema vrijedna gotovo 30 milijuna kuna, a stigao je i MR. Gradi se i Centar za odgoj i obrazovanje, hala sajma Viroexpo. Energetski je obnovljena zgrada VTC Gimnazije. Uskoro će se otvoriti Tvornica dobre hrane...

Foto: Kristijan Toplak

Ovo je i županija koja obnavlja svoje dvorce i kurije, pa se tako u Kapeli Dvoru kraj hotela Kurija Janković gradi sportsko-rekreacijski kompleks. Dvorac Janković u Suhopolju bit će prvi otvoreni hotel u Slavoniji u 2019. s 5D kinom, jedinim takvim od Zagreba do Osijeka.

Poduzetnički inkubatori

U Slatini raste Poduzetnički inkubator i bazen za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja VPŽ-a, uređuje se Sportska dvorana Marka Marulića. Do Jankovca je asfaltirana cesta, a uskoro kreće i gradnja Geocentra u Voćinu, u sklopu projekta Geocentar Parka prirode Papuk, vrijednom gotovo 90 milijuna kuna.

U novu školu će djeca u Bakiću. Poduzetnički vjetar u leđa zaokružuje Poduzetnički inkubator u Orahovici kao dio projekta Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ-a. Smještaj u inkubatorima bit će besplatan pa je interes već sad velik. Većina navedenih su projekti EU.

Foto: Kristijan Toplak

– Projekti su naša strategija, orijentacija i sve smo snage usmjerili na njih. I zbog te skladne sinergije, zahvaljujući i našoj razvojnoj agenciji VIDRA, ali i gradovima i općinama u županiji, nismo slučajno najbolji u Hrvatskoj po povlačenju sredstava EU po stanovniku, a tako je još od vremena župana Tomislava Tolušića – zaključuje Andrović.

Gimnazija Petra Preradovića Završeni radovi na Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici Energetskom obnovom škole uštedjet će se 57 posto toplinske energije