Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Na Viru u derbiju pale vodeće naklice

Virski boćari u susretu 5. kola Druge HBL pobijedili poljičke Naklice

Foto: Vir
Ova je pobjeda Bluzere dovela na treće mjesto, odmah iza Naklica i zahuktalog Stivana

Nema više neporaženih momčadi u Drugoj HBL jer su na virskom boćalištu uz Muja u derbiju Druge HBL pale vodeće i dosad neporažene poljičke Naklice od domaćeg Vira s rezultatom 16:8. Iako velikih osam razlike za virske boćarske Bluzere ne dočarava kako je postojala neizvjesnost oko pobjednika – prva ruka okončana je rezultatom 5:3, nakon druge bilo je izjednačeno 8:8 – krajnji rezultat nipošto nije nerealan.

Dobar posao

Furioznim partijama u završnici susreta Virani su izborili poštenu pobjedu u utakmici koja je bila derbi i u kojoj su otočani momčadski došli do trećeg prvenstvenog trijumfa. Darko Bašić dobio je vrlo brzo u pojedincu treće ruke Milivoja Juginovića 13:2, čime je Vir poveo s ukupnih 10:8, dok je u istom trenutku trojka Ante Nemarić, Toni Kapović i Marino Radović imala nedohvatljivih 10:0 protiv Marinka Jurišina, Darija Pirića i Bože Vladušića.

TRANSPARENTNOST Gradski proračun vidljiv svima

Konačnu pobjedu trebali su donijeti Igor Vučetić u pojedincu protiv Damira Pirića, ili par Ivan Medić i Nediljko Buškulić protiv odličnih Duje Pirića i Mate Paveškovića. Dobili su svi u vrhunskoj završnici za konačnih 16:8.

– Dobro je, moramo biti zadovoljni. Mislim da mogu kazati kako smo napravili dobar posao – kazao je nakon utakmice neuništivi Nedo Buškulić koji je u paru s Medićem dobio spomenutu utakmicu treće ruke (13:8), a u prvoj ruci u paru s Antom Nemarićem poljičku kombinaciju Pirića: Damira i Darija (12:3). Sjajnu formu i nagovještaj subotnjeg performansa Buškulić je pokazao još na treninzima kada je u preciznom valjanju dohvatio izvrsnih 40 punata pa je subota samo donijela potvrdu njegove velike forme.

Gostovanje na Viru

– Stvarno me išlo valjanje, ali išlo je i Igora Vučetića koji je također bio sjajan – dodao je Buškulić. Spomenuti Vučetić odigrao je staloženo i suvereno u preciznom valjanju protiv Mate Paveškovića (27:19) sa 63,6 posto preciznih pokušaja i 54 posto osvojenih bodova (27 od 50).

Pojedinac treće ruke protiv Damira Pirića i pobjeda od 13:5 nakon početnih 3:5 samo su potvrdili sjajnu Vučetićevu subotnju izvedbu.

– Velika pobjeda unatoč hladnom vremenu. Bilo mi je teško igrati jer je stvarno bilo izrazito hladno i neugodno – požalio se Vučetić, i to ne bez razloga.

VINKOVAČKI CENER Orient Express okupio 160 trkača

Kada se sunce skrilo iza gustih oblaka, uvjeti na boćalištu uz Muja bili su više jesensko-zimski nego proljetni, no toplinu su ipak donijeli bodovi iz derbija. Ova je pobjeda Bluzere dovela na treće mjesto, odmah iza Naklica i zahuktalog Stivana koji će u još jednom derbiju za dva tjedna gostovati na Viru, izvijestili su iz virske lokalne uprave.