Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Izglasan prvi rebalans proračuna Grada Sveta Nedelja

Više novca za učenike i novorođenčad

Rebalans proračuna u Svetoj Nedelji
Foto: Grad Sveta Nedelja
Osim stipendija i naknada za novorođenčad, uložit će se i u prometnu i komunalnu infrastrukturu, rasvjetu te vodoopskrbu i odvodnju

Za 19 milijuna kuna veći je proračun Grada Sveta Nedelja, a ovim rebalansom višak sredstava usmjerit će se u financiranje izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture, naknade za novorođenčad, a sufinancirat će se javni prijevoz, nabava besplatnih udžbenika za osnovnoškolce (u suradnji sa Zagrebačkom županijom) te će se izdvojiti sredstva za stipendije i uvođenje videonadzora na određenim mjestima u gradu. Prvi je ovo rebalans gradskog proračuna za 2018. godinu i izglasan je prošli tjedan, te će sad iznositi blizu 147 milijuna kuna.

Zagrebačka županija Obilježen Dan županije Zagrebačka županija gospodarski jedna je od najstabilnijih i najsigurnijih

Zbog ove promjene planirana sredstva morala su se prebaciti s Jedinstvenog upravnog odjela na tri novooformljena odjela. Također se, javljaju iz Grada, osigurava i veći iznos za izradu novih projekata važnih za razvoj grada te za izvođenje projekata na području vodoopskrbe i odvodnje. Značajno povećanje namijenjeno je izgradnji i održavanju javne rasvjete pa se ulice, parkirališta i dječji parkovi planiraju osvijetliti LED rasvjetom, a u sklopu projekta NEWLIGHT planirano je sve županijske ceste na području Grada osvijetliti LED rasvjetom. Proračun Svete Nedelje ove godine izdvaja više nego ikad za razvoj grada i nikad nije imao više planiranih sredstava iz europskih fondova.

Tako bi se fondovima EU trebali financirati - sredstva su već dobivena ili su prijavljeni projekti i čekaju se rezultati - energetska obnova Osnovne škole Sveta Nedelja, Područne škole Kerestinec i jednog objekta Dječjeg vrtića Slavuj, zatim izgradnja reciklažnog dvorišta, kampanja informiranja građana o održivom gospodarenju otpadom, nabava kompostera i kontejnera za zelene otoke, nabava električnih bicikala, kao i mnogi drugi projekti kojima će se unaprijediti grad u cjelini. 

Zagrebačka županija Financijska potpora Županija s 2,4 milijuna kuna pomaže gradovima i općinama pri EU natječajima