Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
završena energetska obnova područne škole u kerestincu

‘Više od stotinu učenika sada ima veseo i šaren prostor’

Foto: Grada Sveta Nedelja
Ukupna vrijednost radova iznosi 2,756.593,95 kuna, a velik dio – gotovo 847 tisuća kuna, sufinanciran je iz europskih fondova

Završena je energetska obnova nove zgrade Područne škole Kerestinec. Radovi su počeli u siječnju, a obnova škole obuhvaćala je novu vanjsku i unutarnju stolariju, sanitarne čvorove, parkete i epoksi podove.

Radovi će koštati 5,2 milijuna kuna bez PDV-a U Kerestinec stiže kanalizacija, gradi se kolektor u dužini 2 km

Osim toga, promijenjena je i fasada, unutarnji prostori škole su oličeni, a izmijenjene su i sve električne instalacije te je postavljena nova LED rasvjeta. Postavljena je nova kotlovnica, a škola će se grijati na plin umjesto dotadašnjeg izvora energije – loživa ulja. Izvedena je drenaža tla kako se u slučaju velikih oborina voda ne bi zadržavala. Ukratko, škola je sad dobila posve novo ruho pa će djeca početkom nove školske godine na jesen sigurno biti sretna u novom okruženju.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2,756.593,95 kuna, a velik dio – gotovo 847 tisuća kuna, sufinanciran je iz sredstava europskih fondova putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija. Preostali iznos do ukupne vrijednosti projekta u omjeru 50:50 sufinanciraju Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja, koji je platio i izradu projektne dokumentacije.

Vrijednost oko 9,7 milijuna kuna Gradi se novi vrtić pored OŠ Vladimira Deščaka

– Više od stotinu djece koja pohađaju ovu školu sada ima puno bolje uvjete, šareni i veseli prostor, a svi radovi doprinijet će velikim uštedama i nadalje. I ja sam bio đak ove škole pa ovom prigodom zahvaljujem ravnateljici, županiji, Fondu, Ministarstvu i svim akterima na pomoći u realizaciji ovog projekta za sretnu budućnost naše djece i njihovih učitelja. Nadam se da ćemo puno ovakvih i sličnih većih projekata napraviti u budućnosti – istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec pri održavanju završne konferencije za medije u povodu završetka projekta energetske obnove zgrade, na kojoj je, osim gradonačelnika, nazočio i župan Stjepan Kožić.