Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Potpora Županije ženama u poduzetništvu

Vjetar u leđa ženama da pokrenu vlastiti posao

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Žene čine tek 25 posto ukupnog broja poduzetnika u Osječko-baranjskoj županiji, a s druge strane, one čine 58 posto ukupnog broja nezaposlenih

Žene čine tek 25 posto ukupnog broja poduzetnika na području Osječko-baranjske županije, a s druge strane, one su 58 posto ukupnog broja nezaposlenih osoba.

Potpore u poljoprivredi Osigurano 3,7 milijuna kuna za 2020.

Upravo radi stvaranja pozitivnog okuženja za razvoj malog poduzetništva te povećanja zapošljivosti i uključivanja većeg broja žena u svijet poduzetništva, u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održana je konferencija "Žene u poduzetništvu". Namijenjena je bila ženama poduzetnicama i onima koje to planiraju postati, kao i svim predstavnicama institucija poduzetničke podrške koje su u kontaktu s poduzetnicima.

Odgovor na izazove

– Cilj je konferencije dati dodatni vjetar u leđa ženama koje već posluju, ali i motivirati žene koje razmišljaju o pokretanju vlastitog poduzetničkog pothvata i zapošljavanju. Konferencija je koncipirana tako da odgovori na izazove s kojima se susreću žene u poduzetništvu, da se upoznaju s novim alatima kojima mogu unaprijediti poslovanje, ali i da se odmaknu od svakodnevice, povežu se i druže – rekla je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.

Teme skupa su bile "Izazovi u poslovanju žena poduzetnica", "Platno-poslovni model – novi alat za uspješno poslovanje", "Korištenje društvenih mreža u unapređenju poslovanja", "Bespovratni krediti za žene poduzetnice" i "Tjelesna aktivnost – alat protiv stresa".

PRISTUPAČNOST OBJEKATA Novo dizalo u osječkoj bolnici

Beskamatni krediti

Organiziranje ove radionice još je jedna od aktivnosti koje Osječko-baranjska županija provodi jer je, kako je rečeno, svjesna važnosti poduzetništva za cjelokupan ekonomski i socijalni razvoj.

Osječko-baranjska županija, istaknuto je, nastoji aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva. Provodi tako 11 programskih aktivnosti i 30-ak projekata, a ukupna sredstva za poticanje poduzetništva povećana su s 4,2 milijuna kuna u 2017. na 8,3 milijuna kuna, koliko ih je osigurano ove godine u županijskom proračunu. Između ostalog, Županija provodi i više projekata dodjele bespovratnih sredstava među kojima su i beskamatni krediti za žene poduzetnice.