Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Proslava mlade mise pred oko 1500 vjernika

Vlč. Luka izabrao je put Gospodina i postao radnik

Foto: bpz.hr
Novozaređeni svećenik vlč. Luka Ćosić mladu je misu pred oko 1500 okupljenih vjernika proslavio u svojoj rodnoj župi sv. Josipa Radnika

Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra, đakovački nadbiskup mons. Đuro Hranić zaredio je četvoricu đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije i dva člana Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Među zaređenima bili su i dvojica đakona iz Brodsko-posavske županije, Luka Ćosić i Filip Sertić. Pod geslom “Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi”, novozaređeni svećenik vlč. Luka Ćosić mladu je misu pred oko 1500 okupljenih vjernika proslavio u svojoj rodnoj župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu.

Blagdan sv. Josipa Biskup istaknuo važnost obitelji u vjeri s Isusom

Naglasivši da se tom velikom danu uz mladomisnikovu obitelj raduje i cijela njegova župna zajednica, koja ga je molitvom cijelo vrijeme pratila, župnik Mato Matasović obećao je vlč. Luki da će to i nadalje činiti. Svečanu procesiju uz rodbinu i brojne župljane od roditeljske kuće do župne crkve svojom su bijelom odjećom krasili bogoslovi i ministranti, a nekoliko župljana svih generacija i svojim svečanim narodnim nošnjama.

Slavlje je pjevanjem uveličao združeni zbor župa sv. Josipa Radnika i sv. Nikole Tavelića predvođen sestrom Ivankom Darojković i bogoslovom Brunom Diklićem na orguljama.

Dugo Selo slavi 20. rođendan U sklopu međunarodnog projekta Obnova crkve sv. Martina, simbola grada

Mladomisničkom slavlju nazočio je i zamjenik brodsko-posavskog župana Stjepan Bošnjaković, koji se posebno osvrnuo na riječi izrečene na propovijedi: “Žetva je velika, ali radnika je malo”.

– Luka je danas postao radnik, izabravši put Gospodina. Neka ga na tome putu prati Božja providnost i snaga – poručio je Bošnjaković.

Sanacija zvonika u Pazinu turistički atraktivniji Nastavljaju se radovi na zvoniku crkve sv. Nikole iz 17. stoljeća