Izbornik
Naslovnica Županije
AKCIJA U KOSTAJNICI

Vojska uklonila ove godine 26 oštećenih objekata, uključujući i stradale u klizištu

Foto: Večernji list
Rušenje i uklanjanje oštećenih objekata i njihovih ostataka, te čišćenje terena i odvoz građevinskog otpada je za građane besplatno u potpunosti.

Grad Hrvatska Kostajnica je tijekom 2019. godine, uz pomoć inženjerijske postrojbe Obrambenih snaga RH,  uklonio ukupno 26 oštećenih građevina i ruševina, među kojima je i deset ruševina objekata koji su stradali u velikom klizištu u Ulici Stari put u ožujku 2018. godine. Ostalih 16 objekata koji su uklonjeni su objekti oštećeni tijekom Domovinskog rata ili kao posljedica rata.

Gradnja Ekonomske škole u Vukovaru Iza toplane u gradskoj četvrti Olajnica Počinje gradnja Ekonomske škole za 480 učenika vrijedne 90 milijuna kuna

„Još prije klizišta koje nas je zadesilo pokrenuli smo bili proces uklanja ruševina u gradu, obzirom da na užem gradskom području imamo dosta objekata koji su opasnost za građane. Planiranu suradnju s MORH-om uspjeli smo proširiti i na objekte stradale u klizištu, a akciju ćemo, zbog velikog interesa građana, nastaviti i u 2020. godini. Opet u suradnji s inženjerijskom postrojbom Hrvatske vojske.“ – rekao je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan dodavši kako je s MORH-om dogovoreno da se vojska uključi i u uređivanje onih nerazvrstanih cesta koje su zapuštene, ali ucrtane u zemljišne knjige.

 Rušenje  i uklanjanje oštećenih objekata i njihovih ostataka, te čišćenje terena i odvoz građevinskog otpada je za građane besplatno u potpunosti. Prijave  i pisane izjave  za uklanjanje ruševina u 2020. prikupljat će se od 7. do 31. siječnja u prostoru gradske uprave. Stoga iz Grada pozivaju zainteresirane vlasnike oštećenih građevina, koji imaju uredno riješene imovinsko  pravne odnose, da se jave u gradsku upravu kako bi prijavili svoje objekte za rušenje i ispunili  potrebne obrasce. 

Za vježbu MUP donirao tri stara vozila brodskoj školi

„Po prikupljenim podacima Grad Hrvatska Kostajnica zatražit će od nadležnog Konzervatorskog odjela  u Sisku stručno mišljenje i odobrenje  za rušenje svake pojedine građevine koja se nalazi unutar kulturno povijesne cjeline Grada Hrvatske Kostajnice.“ – napominje gradonačelnik.

Građevine koje nemaju riješene imovinsko pravne odnose Kostajničani ne mogu prijaviti na ovaj poziv.