Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Iza toplane u gradskoj četvrti Olajnica

Počinje gradnja Ekonomske škole za 480 učenika vrijedne 90 milijuna kuna

Gradnja Ekonomske škole u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Školu će činiti 20 specijaliziranih učionica i jedna nespecijalizirana. Bit će tu i više laboratorijskih učionica, moderna trodijelna sportska dvorana i vanjska igrališta

Poslije niza godina najava konačno je sve spremno za početak izgradnje nove Ekonomske škole u Vukovaru koja će se graditi iza toplane u gradskoj četvrti Olajnica. Najavljeno je to na završnoj konferenciji EU projekta „Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar“ koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

surađuju s Airbusom i Boeingom U Vukovaru se otvara pogon za proizvodnju interijera za putničke i privatne zrakoplove

Radovi će trajati 2,5 godina

– Projekt izgradnje Ekonomske škole Vukovar sada je spreman za provedbu, raspisivanje javne nabave i izvođenje radova. Od dana kada radovi počnu bit će potrebno od 2 do 2,5 godina kako bi škola bila izgrađena. Ovo je najveći projekt od mirne reintegracije u gradu Vukovaru – rekao je voditelj projekta Branko Knežević.

Školu će činiti 20 specijaliziranih učionica i jedna nespecijalizirana. Bit će tu i više laboratorijskih učionica, moderna trodijelna sportska dvorana i vanjska igrališta. Ukupna površina škole bit će 4300 kvadratnih metara dok površina dvorane iznosi 2300 kvadrata. Prema riječima Kneževića u izgradnju Ekonomske škole, koja će imati kapacitet 480 učenika, bit će izdvojeno oko 90 milijuna kuna. Ravnateljica Ekonomske škole Mira Majstorović kaže kako su zaposleni u školi kao i učenici zahvalni što je prepoznata važnost ovoga projekta. Podsjetila je kako je Ekonomska škola od 2006. godine smještena u bivšu osnovnu školu te da su godinama boravili i radili u neadekvatnim uvjetima što se u međuvremenu promijenilo s energetskom obnovom škole.

ISPUNJENO OBEĆANJE Realizirana akcija PAX ET BONUM, vukovarskim vrtića donirano 195.000 kuna

– Projekt ima višestruke koristi. Modernizirat će se obrazovna infrastruktura, usavršiti i modernizirati nastava i cjelokupno školovanje naših učenika te će se posljedično poboljšati kvaliteta života u gradu Vukovaru – rekla je Majstorović.

Raspisivanje natječaja

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić kazala je kako je ovaj projekt dio Intervencijskog plana grada Vukovara u kojemu su definirana teritorijalna ulaganja usmjerena na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju grada Vukovara. U okviru plana bit će realiziran niz projekata među kojima he izgradnja Ekonomske škole, ali i obnova Radničkog doma u Borovu naselju.

– Ovo je posljednja završna konferencija koja se tiče pripreme završne dokumentacije Intervencijskog plana koji je vrijedan 180 milijuna kuna. Ono što nam sada slijedi je raspisivanje javnih natječaja i početak svih radova. Izuzetno nas veseli što ćemo ovim projektom Ekonomsku školu i mlade preseliti u središte grada, a vjerujem i nadam se kako ćemo omogućiti i nove programe – rekla je 
Mujkić.