Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Mjera Županije koja se pokazala kao pun pogodak

VPŽ subvencionira kamatu na stan za 27 liječnika

Foto: Kristijan Toplak
Subvencija kamate po korisniku iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, ali ne više od 132,72 eura na mjesečnoj razini

Više od 100.000 eura izdvojila je Virovitičko-podravska županija za subvenciju kamata na stambene kredite liječnika sa svog područja u posljednjih pet godina. Samo ove godine ukupno 27 liječnika s prostora VPŽ-a zadovoljilo je uvjete javnog poziva za subvenciju kamata na stambene kredite kojih su korisnici doktori medicine, magistri farmacije i inženjeri biokemije – magistri medicinske biokemije zaposleni na neodređeno vrijeme u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Županija.

– Ove godine imamo 27 korisnika, a kada smo kretali 2018. bilo ih 19, što je dokaz da je ova mjera pun pogodak. Ostankom liječnika na našem području garantiramo kvalitetniju i bolju zdravstvenu skrb našim stanovnicima, ali i onima koji u naše zdravstvene ustanove dolaze iz susjednih županija – naglasio je župan Igor Andrović, na čiju je inicijativu i pokrenuta ova mjera.

Subvencija kamate po korisniku iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, ali ne više od 132,72 eura na mjesečnoj razini. Pribroji li se sredstvima za subvenciju kamata i novac koji je Županija izdvojila za subvencioniranje najamnina liječnicima i zdravstvenim radnicima, dolazimo od ukupnog iznosa od 358.351 euro. 

Virovitičko-podravska županija ”Dugo smo ovo čekali, bolnica će se obnoviti kako treba” Virovitičko-podravska županija Gljivarski centar na Papuku, biološko jezero u Dravskoj priči Dodijeljeno 252.187 € Uredit će se crkve, kurija, manastir