Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Povratak doma

Vraćaju se djelatnici u sisačku bolnicu

Foto: Sisačko-moslavačka županija
ivotni put odveo me u Njemačku iz nekih privatnih razloga, otišla sam, pokušala, bila godinu dana i vratila se u bolnicu u kojoj sam provela gotovo 17 godina, rekla je medicinska sestra Senka Pulek

Dvije medicinske sestre i jedna liječnica nakon rada u inozemstvu vratile su se raditi u sisačku Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić”. Njih je u Sisku primio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Jedna od njih je medicinska sestra Senka Pulek.

Projekt "Topli obrok – obrok zdravlja" Cilj je da svi učenici imaju topli obrok u školama pet dana u tjednu

– Životni put odveo me u Njemačku iz nekih privatnih razloga, otišla sam, pokušala, bila godinu dana i vratila se. Zahvalna sam našem ravnatelju koji mi je omogućio da ponovno radim u bolnici u kojoj sam provela gotovo 17 godina – rekla je Pulek.

Vratila se i medicinska sestra Ivana Bužančić.

– Otišla sam iz privatnih razloga, mada sam tu najmanje kompetentna osoba da nešto kažem jer nisam radila u struci u Salzburgu gdje sam bila smještena. Isto tako svašta mi se obećavalo, ali ništa se od toga nije ispunilo. Zato mi je izuzetno drago što sam se vratila i što mi je ravnatelj omogućio da ponovno mogu raditi u bolnici – rekla je Bužančić.

Poboljšan zdravstveni standard na području županije Sedam novih vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

Rođena Kanađanka dr. Ana Blaženka Zorić svoje radno iskustvo stječe također u sisačkoj bolnici.

– Odlučila sam se ovdje vratiti na fakultet. Završila sam Medicinski fakultet u Zagrebu na engleskom jeziku. Tijekom studiranja shvatila sam da bih htjela specijalizirati oftalmologiju i optometriju jer sam to jako zavoljela. Bolnica u Sisku pružila mi je tu priliku. Jako sam zahvalna na tome. Ovim putem htjela bih pozvati svoje kolege koje su zainteresirani za specijalizaciju da se jave, nedavno je u Sisku otvoren natječaj za specijalizaciju, javite se – rekla je Zorić.