Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije

Vrijedna oprema gradskim društvima Crvenog križa

Crveni križ
Foto: Zagrebačka županija

Od 8. do 15. svibnja trajalo je obilježavanje Tjedna Crvenog križa, a tim povodom Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije dodijelilo je gradskim društvima 38 tisuća eura vrijednu opremu za djelovanje u kriznim situacijama i opremanje posudionice medicinskih pomagala. Riječ je o osam isušivača vlage i osam pop-up šatora koji su nabavljeni sredstvima Zagrebačke županije te ortopedskim i medicinskim pomagalima koje je Društvo nabavilo vlastitim sredstvima, a koje će se koristiti u sklopu projekta "Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala" kojim se ljudima u potrebi omogućuje besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala.

Pomagala su namijenjena osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata te naglo oboljelim osobama.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta zahvalila je na svekolikoj pomoći i donaciji Zagrebačkoj županiji, u čije je ime dodjeli opreme nazočila pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak. Iz gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice nisu krili oduševljenje donacijom pa su na društvenim mrežama uputili javnu zahvalu.

– Hvala Županijskom društvu Crvenog križa Zagrebačke županije na vrijednoj donaciji ortopedskih i medicinskih pomagala – poručili su.

Za više informacija o načinu posuđivanja pomagala treba kontaktirati društvo Crvenog križa s područja mjesta stanovanja korisnika. Crveni križ najbrojnija je i najstarija svjetska humanitarna organizacija, a ovo je godina kada Hrvatski Crveni križ obilježava 145 godina postojanja i djelovanja na teritoriju današnje RH. Sva društva HCK-a obilježila su ga raznim aktivnostima u lokalnoj zajednici s ciljem promocije svega što Crveni križ radi – natjecanjem mladih članova te dodjelom priznanja za volontera i volonterski tim godine kao i posebnih volonterskih priznanja.

Financiranje programa Za zdravstvene, socijalne i humanitarne udruge 400.000 € storyeditor/2024-05-17/zZ_kornjace.jpg Najmanja i najlakša kornjača teška je svega 15 grama, a najteža 2,56 kilograma Invazivne kornjače udomljene u zagrebačkom zoološkom vrtu storyeditor/2024-05-17/zz_b_fo.jpg Četvrtu godinu provodi se nagradni natječaj "Photo Zagreb County" – fotografiraj i osvoji nagradu