Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Četvrtu godinu provodi se nagradni natječaj

"Photo Zagreb County" – fotografiraj i osvoji nagradu

storyeditor/2024-05-17/zz_b_fo.jpg
Foto: Zagrebačka županija PROŠLE GODINE pristiglo je više od 300 prijava

Turistička zajednica Zagrebačke županije četvrtu godinu zaredom provodi fotografski nagradni natječaj pod nazivom "Photo Zagreb County" te poziva sve ljubitelje fotografije da otkriju ljepote Zagrebačke županije kroz svoj objektiv. Jedini uvjet je da prijavitelji budu stariji od 18 godina, a prijave su moguće do 15. lipnja 2024. Cilj natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru.

O najboljim radovima odlučivat će povjerenstvo natječaja i pratitelji na društvenim mrežama, a vodit će se računa o čak pet kriterija – originalnost i umjetnička vrijednost, tematska usklađenost, storytelling i emocija, tehnička izvedba i kvaliteta te kompozicija fotografije.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, istaknula je važnost natječaja za promociju turističkih atrakcija i ljepota naše županije: "Nagradni natječaj 'Photo Zagreb County' već je postao tradicionalna aktivnost naše Turističke zajednice. Kroz protekla izdanja, vidjeli smo izniman doprinos sudionika u promociji naše destinacije putem fotografije. Slika govori više od tisuću riječi i upravo se veselimo ponovo biti pred teškom odlukom odabira onih koji će kroz objektiv prikazati ono najljepše što naša županija nudi." Osim prilike za osvajanje 12 vrijednih nagrada, uključujući wellness vikend, večeru za dvoje i degustacije pjenušavih vina diljem Zagrebačke županije, najbolji radovi bit će izloženi na posebno organiziranoj izložbi, pružajući autorima priliku za dodatno predstavljanje, ali i priznanje.

Prošlogodišnji natječaj izazvao je veliki interes pa je pristiglo preko 300 prijava, a prvo mjesto za najbolju prošlogodišnju fotografiju po mišljenju žirija osvojila je Jasna Lujić koja je uživala u wellness vikendu u hotelu Princess u Jastrebarskom te degustaciji vina i pjenušaca u Korak Wineryju. 

storyeditor/2024-05-17/Centar_1.JPG U Vinkovcima osnovan prvi takav centar u Hrvatskoj Znanja i posao u svjetlovodnim tehnologijama steklo 80 polaznika storyeditor/2024-05-17/MZA1.jpg Znanstveno-umjetnički festival STE(A)M bio je pun pogodak! Najveći 3D printer u ovom dijelu Europe i robotski pas koji daje šapu storyeditor/2024-05-20/JaskaB.jpg Vikend ispunjen degustacijama, uživanjem u glazbi i obilasku nasada domaćih jagoda Na petom Festivalu pjenušaca i jagoda vrata otvara 13 vinara