Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE

Vrpoljčani znaju kako pripremiti EU projekte

Foto: bpz.hr
Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočio je i župan Danijel Marušić

U Domu kulture u Vrpolju održana je uvodna konferencija više od 8 milijuna kuna vrijednog europskog projekta izgradnje Kulturno-turističkog centra “Eko-etno kuća u Vrpolju” i svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine.

Obilježena 30. obljetnica osnutka slavne postrojbe Marušić: Sve su brigade važne, ali 108. nam je posebno u srcu

Projekt se odnosi na revitalizaciju arheološkog nalazišta “Dobrevo” te izgradnju i opremanje eko-etno kuće u Vrpolju radi provedbe kulturnih, obrazovnih i ostalih sadržaja. Njegovom realizacijom razvit će se i prateći sadržaji, programi i usluge lokalnih proizvoda za posjetitelje te će se omogućiti njihova valorizacija. Partneri na projektu su Turistička zajednica, Brodsko-posavska županija i Spomen-galerija Ivana Meštrovića u Vrpolju.

Svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u ime Brodsko-posavske županije prisustvovali su župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Župan Marušić pohvalio je projekt te svim stanovnicima općine čestitao njihov dan.

Obilježen je Dan općine Čepin, a konstituirano je i općinsko vijeće za novi mandat Poučnu šetnicu "Slavonska šuma" osmislili i realizirali učenici

– Uspješne općine poput Vrpolja znaju kako dobro pripremiti projekte i povući sredstva iz EU, bilo da je riječ o razvoju kulture, turizma ili socijalnih usluga – rekao je Marušić.