Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Masovni sportski susreti okupili oko 1670 natjecatelja

Vrtićanci u Čakovcu, umirovljenici u G. Mihaljevcu

Sportski susreti
Foto: Međimurska županija

Oko 670 mališana iz 17 dječjih vrtića s područja Međimurske županije okupilo se na stadionu SRC-a Mladost na 20. izdanju Olimpijskog festivala dječjih vrtića. Natjecali su se u rukometu, nogometu i atletici - trčanju, štafeti, bacanju loptice i skakanju u dalj. Manifestaciju je organizirala Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Mališane i odgajateljice pozdravio je župan Matija Posavec koji je ujedno i otvorio natjecanje zajedno s gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini, predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matom Kljajićem te direktorom Ureda za programe sporta na lokalnoj razini pri Hrvatskom olimpijskom odboru Hrvojem Balenom. Olimpijsku zastavu nosili su prošlogodišnji pobjednici Olimpijade, Lovro Benčik, Fran Kovačić, Mirko Posavec, eon Grahovec, Grga Vrbanec i Sara Kodba. I dok su se vrtićki mališani okupili u Čakovcu, umirovljenici su druženje imali u Gornjem Mihaljevcu u kojem je Matica umirovljenika Međimurske županije organizirala tradicionalni sportski susret za 26 podružnica.

U novom sportsko-rekreacijskom centru u Gornjem Mihaljevcu okupilo se oko tisuću natjecatelja u belotu, šahu, gađanju koša, bacanju kolutova, pikadu i streljaštvu. Predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec zahvalila je županu Matiji Posavcu i Županiji na kontinuiranoj podršci.

– Dragi umirovljenici, dragi prijatelji, svaki put kad vas vidim u ovolikom broju ponosan sam koliko obogaćujete život zajednica radom u svojim podružnicama Matice. Solidarnost je vrijednost koju smo učili od vas te nam je obveza, ali i velika čast pomagati vam u organiziranju vaših aktivnosti – rekao je župan.

Umirovljenicima je u Gornji Mihaljevec dobrodošlicu poželio općinski načelnik Goran Lovrec, a natjecatelje su pozdravili i predsjednik Gradskoga vijeća Čakovca Josip Varga i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. 

storyeditor/2024-05-17/MZC.jpg Sporazum o sufinanciranju Kupuje se novi kombi s ugrađenom rampom storyeditor/2024-05-17/MZB.jpg Suradnja Međimurske županije i HGSS-a Stigla velika pomoć u spašavanju – psić Whispers storyeditor/2024-05-17/MZA1.jpg Znanstveno-umjetnički festival STE(A)M bio je pun pogodak! Najveći 3D printer u ovom dijelu Europe i robotski pas koji daje šapu